דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן לחובבי הסרדינים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 119 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לנקות את הסרדינים: להוריד להם את הראשים ואת כל החלקים המיותרים, לפזר את המלח, לתבל במיץ הלימון ולהניח בצד.
  • 2 לערבב את הקמח עם כל התבלינים ובינתיים לחמם את השמן במחבת.
  • 3 לטבול כל סרדין בקמח המתובל ולטגן בשמן החם כ- 2 דקות מכל צד או עד שהדגים משחימים ומוכנים.
  • 4 להעביר את הסרדינים המטוגנים אל כלי הגשה נאה המקושט בעלי חסה, עגבניות שרי ופטרוזיליה. רצוי להגיש חם!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט גם בבצל ירוק חתוך.

הערך התזונתי לא כולל את הסרדינים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)318268
חלבונים (גרם)3.8 3.2
פחמימות (גרם)2622
מתוכן סוכרים (גרם)1.18 1
שומנים (גרם)22.58 19.04
מתוכם שומן רווי (גרם)1.71 1.44
נתרן (מ"ג)877.35739.76
סיבים תזונתיים (גרם)1.07 0.91
מים (גרם)56.4947.63
ליקופן (מ"ג)0.770.65
ויטמין A (מק"ג)129.97109.59
ויטמין B (מ"ג)0.530.45
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.30.26
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)42.5535.88
ויטמין C (מ"ג)14.7812.46
ויטמין E (מ"ג)0.250.21
ויטמין K (מק"ג)76.6564.63
סידן (מ"ג)17.3714.65
ברזל (מ"ג)0.610.52
מגנזיום (מ"ג)9.137.7
זרחן (מ"ג)17.2514.54
אבץ (מ"ג)0.150.13
אשלגן (מ"ג)155.1130.78
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 42.6% 7.2% 48.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.77 (0.8 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.