דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט תירס וזוקיני פריך
סלט תירס וזוקיני פריך
סלט תירס וזוקיני פריך
סלט שבטוח תאמצו

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 292 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכנות מוקדמות: מסדרים את החסה בכלי הגשה (עלים שלמים רחוצים היטב ומיובשים (ניתן גם לחתוך לרצועות), מבשלים את התירסים כ- 5 דקות במים רותחים, משרים את הנבטוטים במים רותחים כ- 5 דקות ומסננים, חותכים את הזוקיני לחצאי עיגולים קטנים וחותכים את האבוקדו לקוביות קטנות.
  • 2 לאחר שהתירסים התקררו, מפרידים את הגרעינים ומצרפים לחסה, וכך גם מסדרים את שאר המרכיבים.
  • 3 מערבבים את מצרכי הרוטב (שמן הזית, המלח ומיץ הליים, מוזגים על הסלט ומערבבים קלות.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להכין כשעה לפני ההגשה ולאחסן במקרר.

הערך התזונתי לא כולל את החסה סלנובה. שיטת ההכנה כוללת בישול. את עלי החסה השארתי שלמים, כיוון שהם מוסיפים יופי, אך ניתן לחתוך אותם לרצועות ולהוסיף לסלט.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני מרגולין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)638219
חלבונים (גרם)16.22 5.57
פחמימות (גרם)11038
מתוכן סוכרים (גרם)0.96 0.33
שומנים (גרם)17.9 6.14
מתוכם שומן רווי (גרם)2.62 0.9
נתרן (מ"ג)133.1645.68
סיבים תזונתיים (גרם)7.35 2.52
מים (גרם)132.2445.37
ויטמין A (מק"ג)39.2813.47
ויטמין B (מ"ג)10.13.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.60.21
ויטמין B2 (מ"ג)0.370.13
ויטמין B3 (מ"ג)6.432.21
ויטמין B5 (מ"ג)1.520.52
ויטמין B6 (מ"ג)1.110.38
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)63.8921.92
ויטמין C (מ"ג)42.2514.49
ויטמין E (מ"ג)1.250.43
ויטמין K (מק"ג)9.643.31
סידן (מ"ג)33.4211.47
ברזל (מ"ג)4.671.6
מגנזיום (מ"ג)217.0874.47
זרחן (מ"ג)391.81134.41
אבץ (מ"ג)4.041.39
אשלגן (מ"ג)1,002343.66
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.931.35
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.230.08
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.691.27
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.022.07
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.71.95

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 11.8% 10.7% 72.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.