דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קיש קישוא טבעוני עם תימין וקרם שקדים
קיש קישוא טבעוני עם תימין וקרם שקדים
קיש קישואים מושלם לטבעוניים

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 263 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  • 2 מוסיפים את שמן הזית והמים הרותחים בהדרגה.
  • 3 מעבדים לבצק רך ואחיד, ומרדדים על תבנית עגולה המתאימה לאפייה.
  • הכנת המילוי ואפיית הקיש:
  • 1 טוחנים בבלנדר או במעבד מזון את השקדים ביחד עם המים, הסילאן, החרדל והמלח, עד לקבלת קרם חלק שמזכיר מרקם של שמנת מתוקה.
  • 2 מוזגים את שמן הזית על טבעות הקישואים, מערבבים עם הידיים וצולים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד להשחמה קלה.
  • 3 מסדרים את טבעות הקישואים האפויות על הבצק בתבנית (שומרים חלק בצד).
  • 4 יוצקים את קרם השקדים, מסדרים מלמעלה את הקישואים שהשארנו בצד ומפזרים את עלי התימין לפי הטעם.
  • 5 אופים למשך כ- 40 דקות בתנור בחום בינוני של 180 מעלות עד שהקרם מתייצב.
  • 6 מקררים טרם ההגשה - מתקבל קיש קישואים טבעוני מושלם!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הקיש ניתן להקפאה.
עוד הצעות למתכונים

מוזמנים להתרשם: סדנאות בישול בריא של תום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)402153
חלבונים (גרם)9.2 3.49
פחמימות (גרם)3513
מתוכן סוכרים (גרם)4.39 1.67
שומנים (גרם)25.15 9.55
מתוכם שומן רווי (גרם)3.26 1.24
נתרן (מ"ג)638.26242.34
סיבים תזונתיים (גרם)7.11 2.7
מים (גרם)180.4468.51
ויטמין A (מק"ג)16.186.14
ויטמין B (מ"ג)1.130.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.710.27
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)27.4810.43
ויטמין C (מ"ג)8.293.15
ויטמין E (מ"ג)0.190.07
ויטמין K (מק"ג)4.771.81
סידן (מ"ג)41.2915.68
ברזל (מ"ג)0.580.22
מגנזיום (מ"ג)34.0412.92
זרחן (מ"ג)53.6720.38
אבץ (מ"ג)0.550.21
אשלגן (מ"ג)264.76100.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.3% 32.9% 12% 45.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.57 (0.68 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה