דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קיש קישוא טבעוני עם תימין וקרם שקדים
קיש קישוא טבעוני עם תימין וקרם שקדים
קיש קישואים מושלם לטבעוניים

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 263 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  • 2 מוסיפים את שמן הזית והמים הרותחים בהדרגה.
  • 3 מעבדים לבצק רך ואחיד, ומרדדים על תבנית עגולה המתאימה לאפייה.
  • הכנת המילוי ואפיית הקיש:
  • 1 טוחנים בבלנדר או במעבד מזון את השקדים ביחד עם המים, הסילאן, החרדל והמלח, עד לקבלת קרם חלק שמזכיר מרקם של שמנת מתוקה.
  • 2 מוזגים את שמן הזית על טבעות הקישואים, מערבבים עם הידיים וצולים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד להשחמה קלה.
  • 3 מסדרים את טבעות הקישואים האפויות על הבצק בתבנית (שומרים חלק בצד).
  • 4 יוצקים את קרם השקדים, מסדרים מלמעלה את הקישואים שהשארנו בצד ומפזרים את עלי התימין לפי הטעם.
  • 5 אופים למשך כ- 40 דקות בתנור בחום בינוני של 180 מעלות עד שהקרם מתייצב.
  • 6 מקררים טרם ההגשה - מתקבל קיש קישואים טבעוני מושלם!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הקיש ניתן להקפאה.
עוד הצעות למתכונים

מוזמנים להתרשם: סדנאות בישול בריא של תום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)402153
חלבונים (גרם)9.2 3.49
פחמימות (גרם)3513
מתוכן סוכרים (גרם)4.39 1.67
שומנים (גרם)25.15 9.55
מתוכם שומן רווי (גרם)3.26 1.24
נתרן (מ"ג)638.26242.34
סיבים תזונתיים (גרם)7.11 2.7
מים (גרם)180.4468.51
ויטמין A (מק"ג)16.186.14
ויטמין B (מ"ג)1.130.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.710.27
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)27.4810.43
ויטמין C (מ"ג)8.293.15
ויטמין E (מ"ג)0.190.07
ויטמין K (מק"ג)4.771.81
סידן (מ"ג)41.2915.68
ברזל (מ"ג)0.580.22
מגנזיום (מ"ג)34.0412.92
זרחן (מ"ג)53.6720.38
אבץ (מ"ג)0.550.21
אשלגן (מ"ג)264.76100.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.3% 32.9% 12% 45.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.57 (0.68 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.