דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שוקולד מושלמת - לא פחות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 102 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 2 לטרוף בקערה את הביצים ביחד עם הסוכר הלבן והסוכר החום, להוסיף את החלב, השמן והמים, ולהמשיך לטרוף יחד.
  • 3 להוסיף את אבקת הקקאו, הקמח ואבקת האפייה, ולהמשיך לטרוף עד לקבלת תערובת נוזלית מאוד (לא לחשוש - כך הבלילה אמורה להיות).
  • 4 למזוג את הבלילה אל 2 תבניות אינגליש קייק משומנות או לתבנית מלבנית 20x15 ס"מ משומנת מעט גם כן. לאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 35 דקות עד שהעוגה רכה ויציבה. להוציא את עוגת השוקולד מהתנור ולצנן.
  • 6 להמיס את השוקולד והשמנת בקלחת או בקערה במיקרוגל עד לקבלת גנאש שוקולד אחיד.
  • 7 למזוג את גנאש השוקולד על העוגה ולקשט בסוכריות הצבעוניות. לפרוס את העוגה לריבועים בגודל הרצוי ולהגיש עוגת שוקולד עסיסית וטעימה שרק עושה חשק לעוד!
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית 20x15 ס"מ.

יש לשמור את עוגת השוקולד העסיסית מכוסה במקרר עד שבוע ימים. שיטת ההכנה כוללת גם חימום במיקרוגל או בקלחת על הגז.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לעקוב אחרי בר באינסטגרם!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)301297
חלבונים (גרם)4.75 4.68
פחמימות (גרם)3837
מתוכן סוכרים (גרם)19.45 19.16
שומנים (גרם)15.03 14.8
מתוכם שומן רווי (גרם)4.91 4.84
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.180.18
כולסטרול (מ"ג)58.38 57.52
נתרן (מ"ג)115.88114.17
סיבים תזונתיים (גרם)0.83 0.82
מים (גרם)24.8624.49
ויטמין A (מק"ג)20.420.1
ויטמין B (מ"ג)0.390.38
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.866.75
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.11
ויטמין D (מק"ג)0.260.26
ויטמין E (מ"ג)0.140.13
ויטמין K (מק"ג)0.10.1
סידן (מ"ג)27.3526.95
ברזל (מ"ג)0.610.61
מגנזיום (מ"ג)14.7214.5
זרחן (מ"ג)43.8543.2
אבץ (מ"ג)0.340.33
אשלגן (מ"ג)64.2663.31
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.580.57
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.550.54

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 25.7% 8.1% 64.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.