דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שוקולד פאדג`ית מפנקת וטעימה במיוחד

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 96 גרם למנה\יחידה (12-14 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2 להמיס בפולסים במיקרוגל את השוקולד המריר והשמן עד להמסה מלאה וחלקה.
  • 3 להקציף במיקסר עם בלון הקצפה את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה מאוד ובהירה.
  • 4 להוסיף את השוקולד המומס ותמצית הוניל, ולקפל בעדינות עד לקבלת מסה אחידה (המסה תיפול קצת וזה בסדר). שימו לב: לא לקפל יותר מדי, אלא רק עד לאיחוד.
  • 5 להוסיף את אבקת השקדים והקורנפלור, ולערבב בתנועות קיפול בעדינות רק עד לאיחוד! (לא לקפל יותר מדי!). הגובה בסוף יהיה אומנם בערך חצי מהגובה ההתחלתי אבל לא מעבר - ערבוב יתר יפגע במרקם שלה).
  • 6 לאפות בתנור החם למשך כ- 50 דקות (לי יצא 53 דקות אבל זמן האפייה משתנה מתנור לתנור אז הישארו ליד), או עד שהקיסם יוצא לח עם פירורים וממש טיפה רטוב. להוציא את העוגה מהתנור, לצנן ולהעביר להתייצבות של כמה שעות במקרר.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 22 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם המסה במיקרוגל והקצפה. ניתן לאפות גם בקוטר 24 ס"מ - העוגה תצא נמוכה יותר וזמן האפייה יתקצר מעט.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של שיראל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)405421
חלבונים (גרם)6.83 7.1
פחמימות (גרם)3436
מתוכן סוכרים (גרם)17.81 18.53
שומנים (גרם)26.81 27.88
מתוכם שומן רווי (גרם)6.7 6.97
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)116.75 121.42
נתרן (מ"ג)46.0747.91
סיבים תזונתיים (גרם)1.15 1.19
מים (גרם)24.625.59
ויטמין A (מק"ג)50.2252.22
ויטמין B (מ"ג)0.740.76
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.15
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.480.5
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.7515.34
ויטמין B12 (מק"ג)0.280.29
ויטמין D (מק"ג)0.640.67
ויטמין E (מ"ג)0.330.34
ויטמין K (מק"ג)0.090.1
סידן (מ"ג)17.9118.63
ברזל (מ"ג)0.580.6
מגנזיום (מ"ג)3.994.15
זרחן (מ"ג)62.9465.46
אבץ (מ"ג)0.410.42
אשלגן (מ"ג)44.4146.19
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.60.63
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.490.51
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.151.2
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.071.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 38.9% 9.9% 49.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.65 (0.67 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.