דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי תפוחים קלאסי
פאי תפוחים קלאסי
קלאסיקה במיטבה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 154 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מעבדים את כל מרכיבי הבצק במשך כ- 3 דקות עד לקבלת תערובת בצק אחידה. יוצרים כדור מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בקירור לחצי שעה לפחות.
  • 2 את הצימוקים משרים במים חמים במשך כרבע שעה. במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים את תפוחי הגולדן, הצימוקים לאחר סינון ומחית הוניל, ונותנים להתרכך כ- 7-10 דקות. מערבבים מדי פעם וטועמים: אם התפוחים לא מתוקים מספיק אפשר להוסיף כף או שתיים של סוכר. מניחים בצד.
  • 3 מרדדים את הבצק לעובי של 3-4 מ"מ. משמנים את תבנית האפייה ומרפדים אותה בשכבה דקה מאוד של בצק. מחוררים את הבצק עם מזלג ומכסים אותו בניילון נצמד (ניילון נצמד יכול לעמוד בחום של עד ל- 300 מעלות ולכן אין כל בעיה להכניס אותו לתנור בטמפרטורה של 160 מעלות - יותר מזה לא נצטרך). סבתא שלי הייתה משתמשת במטבעות כדי לאפות את הקלתית. למי שאין עודף מתחת ליד גם שעועית תתאים (חומוס, פול או אפונה גם בסדר, העיקר שמשהו ינוח על הבצק אחרת יש סיכון שהוא יתרומם באפייה ולא נקבל קלתית ישרה ויפה). אופים אפייה קצרה במשך כ- 8-12 דקות, כאשר האפייה בחום נמוך שומרת על צבעו הבהיר של הבצק. מצננים.
  • 4 יוצקים מעל הפאי האפוי את מלית התפוחים.
  • 5 את תפוחי הפינק ליידי חותכים לפלחים דקים מאוד. עדיף לעשות זאת ברגע האחרון ולא מראש על מנת לשמור על צבעם הבהיר. מסדרים את הפלחים מעל המלית בצורה סימטרית. מפזרים מעל כף אחת של סוכר ומניחים בצד ל- 10 דקות. בינתיים, מחממים את התנור מראש לחום של 165 מעלות.
  • 6 מפזרים מעל התפוחים את כף הסוכר הנוספת ומכניסים לתנור לכ- 35 דקות (או עד להשחמה קלה). מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים פאי תפוחים קלאסי מושלם.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי מתאימה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של פאולין!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)310202
חלבונים (גרם)3.46 2.25
פחמימות (גרם)4832
מתוכן סוכרים (גרם)26.8 17.44
שומנים (גרם)12.13 7.89
מתוכם שומן רווי (גרם)6.86 4.46
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)61.07 39.74
נתרן (מ"ג)58.0737.79
סיבים תזונתיים (גרם)2.51 1.64
מים (גרם)84.154.72
ויטמין A (מק"ג)13.949.07
ויטמין B (מ"ג)0.620.4
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.150.09
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.6710.19
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.04
ויטמין C (מ"ג)6.274.08
ויטמין D (מק"ג)0.150.1
ויטמין E (מ"ג)0.250.16
ויטמין K (מק"ג)2.221.44
סידן (מ"ג)31.1320.25
ברזל (מ"ג)0.960.62
מגנזיום (מ"ג)6.954.52
זרחן (מ"ג)49.8432.43
אבץ (מ"ג)0.130.09
אשלגן (מ"ג)142.5992.78
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.30.19
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.270.18

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 18.2% 5.2% 72.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?