דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות ריפעת מרוקאיות ממכרות
עוגיות ריפעת מרוקאיות ממכרות
עוגיות ריפעת מרוקאיות ממכרות
עוגיות מרוקאיות טעימות להפליא

מצרכים למתכון

54 מנות/יחידות, 22 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל מרכיבי הבצק בקערה (להוסיף את הקמח בהדרגה). ללוש את התערובת לבצק רך, לתת לו לנוח למשך כ- 15 דקות ואז לחלק ל- 2 כדורים.
  • 2 על משטח מקומח לרדד כל כדור לעלה דק (העוגיות תתנפחנה קצת באפייה), וליישר את הצדדים עם סכין או גלגלת פיצה לצורת מלבן.
  • 3 את המלבן לחתוך לריבועים, ובעזרת מזלג לעשות "חורים" על כל עוגייה (כמו בתמונה). בעזרת שתי אצבעות לצבוט את המסגרת של כל אחת מן העוגיות, להניח על נייר אפייה, לפזר מעט שומשום מעל ולהדק בעדינות.
  • 4 להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד להזהבה יפה (זמן ההכנה תלוי בסוג התנור - יש לשים לב תוך כדי האפייה). לצנן ולשמור בכלי אטום. מתקבלות עוגיות ריפעת מרוקאיות מושלמות!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שאוהב יכול להוסיף לתערובת 1/2 כפית אניס טחון (אני אישית מעדיפה בלי).
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת שפיצר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)79355
חלבונים (גרם)1.58 7.09
פחמימות (גרם)1149
מתוכן סוכרים (גרם)3.1 13.89
שומנים (גרם)3.37 15.14
מתוכם שומן רווי (גרם)0.35 1.56
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)4.68 21.03
נתרן (מ"ג)13.6361.17
סיבים תזונתיים (גרם)0.2 0.92
מים (גרם)4.821.53
ויטמין A (מק"ג)2.19.44
ויטמין B (מ"ג)0.311.41
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.11
ויטמין B3 (מ"ג)0.221
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.773.45
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.05
ויטמין C (מ"ג)0.672.99
ויטמין D (מק"ג)0.030.12
ויטמין E (מ"ג)0.010.06
ויטמין K (מק"ג)00.02
סידן (מ"ג)12.0554.1
ברזל (מ"ג)0.040.19
מגנזיום (מ"ג)0.341.52
זרחן (מ"ג)16.4573.84
אבץ (מ"ג)0.020.08
אשלגן (מ"ג)3.6616.43
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.452
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.452.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.19

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 21.1% 9.9% 67.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.