דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 253 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים 5 תפו"א, ברגע שמתרככים מועכים אותם יחד עם 3 כפות שמן זית, 1 שן שום כתוש ואחרי מספר דקות כאשר התפו"א התקררו מעט, להוסיף את הביצים ולערבב במהירות עד שהביצים ייבלעו בתפו"א.
  • 2 בינתיים עד שהתפו"א מתבשל, מטגנים בצל קצוץ עם 1 כף שמן זית עד להזהבה ומוסיפים 2 שיני שום כתוש.
  • 3 מגרדים בפומפיה או במעבד מזון את הגזר, הפלפל האדום, הקישוא והעגבניה ומוסיפים לסיר עם הבצל המטוגן ומערבבים.
  • 4 להוסיף שליש כוס מים, מלח, פלפל, קופסת רכז עגבניות ולערבב.
  • 5 לכסות ולבשל על אש קטנה עד שיתרכך, בערך 15-20 דקות, לבחוש מדי פעם.
  • 6 להוסיף חצי קילו בשר בקר טחון ולערבב יחדיו עד ליצירת תבשיל אחיד, בערך כ- 10 דקות.
  • 7 להעביר את הבלילה לתבנית מרובעת, להשתדל לסנן מהנוזלים ככל הניתן.
  • 8 מעל מוסיפים בעדינות את התפו"א לשכבה אחידה, מפזרים מעל התפו"א פירורי לחם ופפריקה מתוקה בעדינות.
  • 9 מעבירים לתנור ל- 190-200 מעלות למשך 20 דקות.
  • 10 מצננים, פורסים ואוכלים עם חיוך גדול חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אירה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)254100
חלבונים (גרם)16.23 6.41
פחמימות (גרם)3213
מתוכן סוכרים (גרם)3.03 1.2
שומנים (גרם)7.13 2.81
מתוכם שומן רווי (גרם)1.99 0.78
כולסטרול (מ"ג)79.61 31.42
נתרן (מ"ג)134.2853.01
סיבים תזונתיים (גרם)2.29 0.9
מים (גרם)162.8564.28
ליקופן (מ"ג)0.440.17
ויטמין A (מק"ג)126.3349.87
ויטמין B (מ"ג)5.572.2
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.07
ויטמין B3 (מ"ג)3.881.53
ויטמין B5 (מ"ג)0.880.35
ויטמין B6 (מ"ג)0.480.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)25.5210.07
ויטמין B12 (מק"ג)1.440.57
ויטמין C (מ"ג)46.9518.53
ויטמין D (מק"ג)0.10.04
ויטמין E (מ"ג)0.730.29
ויטמין K (מק"ג)5.232.06
סידן (מ"ג)32.0912.67
ברזל (מ"ג)1.950.77
מגנזיום (מ"ג)35.3513.95
זרחן (מ"ג)165.4865.32
אבץ (מ"ג)3.171.25
אשלגן (מ"ג)542.1213.99
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.450.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.410.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 12.3% 28% 55.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה