דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 1.01 ק"ג למנה\יחידה (יוצאות 2 חלות מהכמות הזו)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להכניס למיקסר עם וו לישה את הקמח, הסוכר, השמרים (ניתן להשתמש עם 40 גרם שמרים לחים) ומשפר האפייה ולערבב.
  • 2 להוסיף את הביצים, שמן, חלק מכמות המים ולהמשיך ללוש 2-3 דקות. להוסיף את המלח עד שהבצק מתגבש.
  • 3 מגבירים מעט את מהירות הלישה וממשיכים למשך 7-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק, אחיד וגמיש.
  • 4 לכסות ולהניח לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  • 5 לחלק את הבצק למנות ולעצב צורות (חלות/עוגות/לחם).
  • 6 לכסות ולהניח לתפיחה נוספת של הבצק.
  • 7 להבריש עם ביצה אחת מעורבבת עם מעט מים ומעל לפזר מה שאוהבים - שומשום, קצח או מלח גס.
  • 8 לאפות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות בערך רבע שעה.
  • 9 לקרר על גבי רשת ובתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)2,846283
חלבונים (גרם)86.59 8.61
פחמימות (גרם)42542
מתוכן סוכרים (גרם)28.85 2.87
שומנים (גרם)88.16 8.76
מתוכם שומן רווי (גרם)13.42 1.33
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)1,146 113.92
נתרן (מ"ג)4,159413.39
סיבים תזונתיים (גרם)6.5 0.65
מים (גרם)307.7430.59
ויטמין A (מק"ג)381.9637.97
ויטמין B (מ"ג)8.870.88
ויטמין B1 (מ"ג)2.370.24
ויטמין B2 (מ"ג)2.30.23
ויטמין B3 (מ"ג)0.130.01
ויטמין B5 (מ"ג)3.550.35
ויטמין B6 (מ"ג)0.380.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)332.4633.05
ויטמין B12 (מק"ג)2.760.27
ויטמין C (מ"ג)302.98
ויטמין D (מק"ג)2.850.28
ויטמין E (מ"ג)2.610.26
ויטמין K (מק"ג)0.760.08
סידן (מ"ג)1,279127.14
ברזל (מ"ג)18.641.85
מגנזיום (מ"ג)23.92.38
זרחן (מ"ג)942.4893.69
אבץ (מ"ג)2.790.28
אשלגן (מ"ג)619.7561.61
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.020.4
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.360.33
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)10.651.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)9.740.97

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 14.5% 14.3% 70.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.