דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
העוגה הכי קלה שתכינו לראש השנה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לגרד את תפוחי העץ המקולפים בעזרת פומפייה, להוסיף את הסוכר והקינמון, לערבב ולהניח בצד.
  • 2 לטרוף בקערה את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח, להוסיף בזרם דק את השמן ומיץ התפוזים, להוסיף את קערת התפוחים המגורדים לתוך הבלילה ולבסוף גם את הקמח התופח. לערבב עד לקבלת בלילה אחידה, אך לא יותר מדי כדי לא לקבל עוגה דחוסה.
  • 3 למזוג את הבלילה לתבנית משומנת ולאפות בחום עליון-תחתון על 180 מעלות למשך כחצי שעה, עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (זמן האפייה משתנה בין תנור לתנור).
  • 4 כשהעוגה יוצאת מהתנור להמתין לצינון, לפדר באבקת סוכר ולהתענג על כל ביס מכיוון שמתקבלת עוגת תפוחים בחושה מושלמת לראש השנה!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בגודל 22x22 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של בת חן!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)254256
חלבונים (גרם)3.89 3.92
פחמימות (גרם)3031
מתוכן סוכרים (גרם)15.99 16.14
שומנים (גרם)13.45 13.58
מתוכם שומן רווי (גרם)1.35 1.36
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)47.43 47.88
נתרן (מ"ג)127.8129.01
סיבים תזונתיים (גרם)0.77 0.78
מים (גרם)47.1747.61
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)21.3321.54
ויטמין B (מ"ג)1.171.18
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.630.64
ויטמין B5 (מ"ג)0.240.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.919
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.11
ויטמין C (מ"ג)3.013.04
ויטמין D (מק"ג)0.260.26
ויטמין E (מ"ג)0.180.18
ויטמין K (מק"ג)0.390.4
סידן (מ"ג)14.6614.79
ברזל (מ"ג)0.360.36
מגנזיום (מ"ג)7.287.35
זרחן (מ"ג)38.0538.41
אבץ (מ"ג)0.270.27
אשלגן (מ"ג)63.6164.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.441.45
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.240.24
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.161.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.690.7
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.660.66

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 27.7% 8% 62.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?