דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת תפוזים גבוהה קלה להכנה
עוגת תפוזים גבוהה קלה להכנה
עוגת תפוזים גבוהה וטעימה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 94 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 2 מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים (הלבנים) עד לקבלת קצפת יציבה ומוסיפים את הסוכר הלבן וסוכר הוניל בהדרגה.
  • 3 מוסיפים את החלמונים (הצהובים) אחד אחד, מיץ התפוזים, השמן, גרידות התפוז והלימון, הקמח, אבקת האפייה והקוקוס (בהדרגה).
  • 4 מעבירים את הבלילה אל תוך תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ (או 2 תבניות אינגליש קייק - אין צורך לשמן), ואופים בתנור החם למשך כ- 50 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין לפני שמגישים ומפדרים מעל באבקת סוכר.
  • 5 מתקבלת עוגת תפוזים גבוהה שהכי טעימה לצד קפה חם בחורף.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לוותר על הקוקוס ולהוסיף יותר קמח במקום, אפשר לוותר גם על גרידות התפוז והלימון, ואפשר להשתמש גם במיץ תפוזים מבקבוק (אבל עדיף סחוט טרי).

ציוד נדרש: משקל מטבח ביתי (מומלץ), תבנית קוגלהוף (תבנית אנג`ל - עם חור באמצע) בקוטר 24 ס"מ (או 2 תבניות אינגליש קייק).

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מיכה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)298318
חלבונים (גרם)5.14 5.47
פחמימות (גרם)3739
מתוכן סוכרים (גרם)17.81 18.97
שומנים (גרם)14.59 15.54
מתוכם שומן רווי (גרם)3.23 3.44
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)79.05 84.21
נתרן (מ"ג)81.4886.8
סיבים תזונתיים (גרם)0.65 0.7
מים (גרם)32.6734.8
ויטמין A (מק"ג)34.4236.67
ויטמין B (מ"ג)1.851.97
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.19
ויטמין B2 (מ"ג)0.240.25
ויטמין B3 (מ"ג)0.961.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.340.36
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.5720.84
ויטמין B12 (מק"ג)0.190.2
ויטמין C (מ"ג)4.624.92
ויטמין D (מק"ג)0.440.46
ויטמין E (מ"ג)0.230.24
ויטמין K (מק"ג)0.060.07
סידן (מ"ג)76.9381.94
ברזל (מ"ג)1.11.17
מגנזיום (מ"ג)3.433.65
זרחן (מ"ג)125.67133.87
אבץ (מ"ג)0.280.3
אשלגן (מ"ג)38.2540.74
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.410.43
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.330.35
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.780.83
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.730.77

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 25.4% 9% 64.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?