דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת פונדנט שוקולד
עוגת פונדנט שוקולד
פונדנט: קינוח שוקולדי צרפתי מושלם

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 163 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 יום לפני שמכינים את הפונדנט: בסיליקון שקעים מזלפים את ממרח הקינדר ומקפיאים.
  • 2 מחממים את התנור מראש לחום של 190 מעלות טורבו.
  • 3 בקערה ממיסים את השוקולד המריר והחמאה. בקערה נפרדת בעזרת מטרפה מקציפים מעט את הביצים עם הסוכר החום. חשוב לטרוף כמה דקות עד שמופיעות בועות ולא רק לערבב.
  • 4 מוסיפים לביצים את השוקולד והחמאה וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים גם את הקמח והמלח ובעזרת לקקן מקפלים את התערובת למסה אחידה.
  • 5 חשוב: את הכלים שבהם אנחנו רוצים להשתמש (ראו ציוד נדרש) חובה לשמן ולצפות בשכבה דקה של קמח אחרת זה לא יצא מהכלי ולא נוכל להגיש את זה בצורה יפה ואסטטית.
  • 6 ממלאים את הכלים במסת השוקולד בין חצי לשלושת רבעי גובה, ומזלפים פנימה את הליבה של הקינדר שהקפאנו או כל שוקולד אחר שרוצים לשים בפנים.
  • 7 אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 11 דקות. שימו לב: זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל הפונדנט! אם תשתמשו בכלים קטנים יותר תצטרכו לאפות דקה או שתיים פחות.
  • 8 מוציאים מהתנור, מחכים 5 דקות ולאחר מכן ניתן להפוך על צלחת ולהגיש. אם עברו כמה שעות או יותר מאז שהפונדנט יצא מהתנור וזה כבר לא חם - מעבירים לצלחת, מחממים 15 שניות במיקרוגל וזה נשאר מושלם.
  • 9 זהו - תיהנו מעוגת פונדנט שוקולד מפנקת כמו שרק הצרפתים יודעים להכין!
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפדר מעל עם מעט אבקת קקאו ולהגיש עם גלידה או קצפת.

ציוד נדרש: מטרפה, שקית זילוף, 4 כלי פורצלן בגובה 6 ס"מ ורוחב 9 ס"מ.

זמן ההכנה אינו כולל את הכנת ליבת השוקולד יום מראש.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של נועה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)732450
חלבונים (גרם)9.18 5.64
פחמימות (גרם)7043
מתוכן סוכרים (גרם)37.98 23.34
שומנים (גרם)46.02 28.28
מתוכם שומן רווי (גרם)18.18 11.17
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.950.58
כולסטרול (מ"ג)222.75 136.87
נתרן (מ"ג)412.73253.6
מים (גרם)23.7314.58
ויטמין A (מק"ג)63.0538.74
ויטמין B (מ"ג)0.890.54
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.590.36
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.3512.5
ויטמין B12 (מק"ג)0.340.21
ויטמין D (מק"ג)0.840.51
ויטמין E (מ"ג)0.420.26
ויטמין K (מק"ג)0.120.07
סידן (מ"ג)32.4119.91
ברזל (מ"ג)0.710.43
מגנזיום (מ"ג)4.682.88
זרחן (מ"ג)74.4545.75
אבץ (מ"ג)0.470.29
אשלגן (מ"ג)60.0936.92
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.740.45
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.60.37
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.590.98
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.470.91

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 36.7% 7.3% 56%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.58 (0.58 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.