דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 98 גרם למנה\יחידה (12-15 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם תנור ל- 200 מעלות ולרפד תבניות אישיות מעוצבות - 2 מגשי סיליקון, בכ"א 6 שקעים אם בינוניות, 18 שקעים אם קטנות.
  • 2 להקציף את הביצים עם כוס ורבע סוכר למשך 7 דקות לקבלת בלילה תפוחה בהירה.
  • 3 לחמם את החלב על אש נמוכה, להמיס את החמאה המלוחה (ניתן להשתמש בחמאה רגילה) פנימה.
  • 4 להוסיף לתערובת הביצים תוך כדי ערבוב. זהירות - תערובת החלב לא צריכה להיות חמה - תתקבל חביתה.
  • 5 לנפות קמח, קורנפלור, קינמון ואבקת אפייה. להוסיף לתערובת הנוזלים.
  • 6 להכין קרמל מ- 4 כפות סוכר ו- 2 כפות מים. לבשל עד לקבלת בועות צפופות אינטנסיביות. להיזהר לא לשרוף - יהא מר. להוסיף חצי כפית גרגירי וניל כשמוכן.
  • 7 לצקת בתחתיות כף קרמל מתובל ולפזר את התפוחים. על הכל לצקת את הבצק כ- 3/4 גובה.
  • 8 לאפות בחום של 200 מעלות במשך 6 דקות.
  • 9 להמשיך את האפייה בטמפרטורה של 180 עד להשחמה - צריך להישמע קול חלול וקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • 10 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)203208
חלבונים (גרם)2.23 2.29
פחמימות (גרם)3435
מתוכן סוכרים (גרם)20.12 20.63
שומנים (גרם)6.97 7.14
מתוכם שומן רווי (גרם)3.89 3.99
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)48.93 50.18
נתרן (מ"ג)176.78181.31
סיבים תזונתיים (גרם)1.09 1.11
מים (גרם)41.6842.75
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)14.4814.85
ויטמין B (מ"ג)0.340.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.958.16
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.08
ויטמין C (מ"ג)2.262.32
ויטמין D (מק"ג)0.170.17
ויטמין E (מ"ג)0.160.17
ויטמין K (מק"ג)0.960.99
סידן (מ"ג)25.9426.6
ברזל (מ"ג)0.420.43
מגנזיום (מ"ג)3.123.2
זרחן (מ"ג)27.6928.4
אבץ (מ"ג)0.130.13
אשלגן (מ"ג)55.156.51
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.310.31
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.290.29

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 15.8% 5.1% 76.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.