דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שוקולדית וטעימה במיוחד

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 139 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת בסיס הבראוניז:
  • 1 מחממים תנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 בסיר ממיסים את השוקולד והמחמאה לתערובת חלקה.
  • 3 מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים עד שהן נבלעות.
  • 4 מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית מס` 26 עגולה.
  • 5 אופים כ- 20 דקות עד שהבסיס מוכן (יש להיזהר לא לאפות יתר על המידה בכדי למנוע חריכה).
  • 6 מוציאים ומצננים.
  • הכנת קצפת השוקולד מריר בלגי:
  • 1 מקציפים את כל החומרים לקצפת יציבה.
  • 2 מוציאים חצי כוס מהתערובת ומשאירים בצד.
  • הכנת קצפת הוניל:
  • מקציפים את כל החומרים לקצפת יציבה.
  • הכנת קרם השוקולד:
  • 1 ממיסים בסיר את השוקולד המריר עם נס הקפה והחלב.
  • 2 מניחים בצד שיתקרר.
  • להרכבת העוגה:
  • 1 מורחים מעל הבסיס של הבראוניז את קצפת השוקולד מריר בלגי.
  • 2 מעליו מורחים את קצפת הוניל.
  • 3 מעל שופכים את רוטב השוקולד ושמים במקרר.
  • 4 לאחר שהשוקולד התייצב, על תערובת הקצפת מוסיפים את השוקולד שהשארנו בכוס בצד (בעזרת מזלף עם צנתר עושים צורות).
  • 5 מפזרים מעל את אגוזי המלך המקורמלים.
  • 6 מעבירים למקרר להתייצבות כשעתיים.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מס` 26 עגולה, מזלף עם צנתר.

שיטת ההכנה כוללת גם המסה והקפאה. אפשר להכין את העוגה גם פרווה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות איילת דניאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)454327
חלבונים (גרם)6.32 4.55
פחמימות (גרם)3727
מתוכן סוכרים (גרם)5.64 4.06
שומנים (גרם)30.34 21.87
מתוכם שומן רווי (גרם)9.16 6.6
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)82.65 59.57
נתרן (מ"ג)239.15172.36
סיבים תזונתיים (גרם)1.68 1.21
מים (גרם)9.717
ויטמין A (מק"ג)20.414.7
ויטמין B (מ"ג)0.30.21
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.994.32
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.08
ויטמין D (מק"ג)0.260.19
ויטמין E (מ"ג)0.130.1
ויטמין K (מק"ג)0.040.03
סידן (מ"ג)76.4655.11
ברזל (מ"ג)0.220.16
מגנזיום (מ"ג)1.531.1
זרחן (מ"ג)25.2518.19
אבץ (מ"ג)0.160.12
אשלגן (מ"ג)17.7112.76
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.14
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.470.34
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.430.31

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 40.3% 8.4% 49.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.7 (0.73 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.