דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב נהדר של פטריות ובצל

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 147 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 קוצצים 2 בצלים ו- 2 חבילות פטריות שמפיניון.
  • 2 מאדים במחבת עם כפית שמן קנולה עד לריכוך.
  • 3 מערבבים בקערה 3 ביצים, שמנת 9%, גביע קוטג` ו- 2 כפות קוואקר.
  • 4 מוסיפים את הבצל והפטריות המאודים.
  • 5 מוסיפים קורט מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 6 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 40 דקות בתבנית מתאימה.
  • 7 בתיאבון!
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
אפשר להמיר את השמנת 9% שומן לשלי או אשל 4.5% שומן.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של לירון שמעוני

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)11477
חלבונים (גרם)7.74 5.26
פחמימות (גרם)96
מתוכן סוכרים (גרם)2.3 1.56
שומנים (גרם)5.64 3.83
מתוכם שומן רווי (גרם)2.38 1.62
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)80.42 54.67
נתרן (מ"ג)235.02159.76
סיבים תזונתיים (גרם)1.59 1.08
מים (גרם)81.6455.5
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)30.9421.03
ויטמין B (מ"ג)3.92.65
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.16
ויטמין B3 (מ"ג)2.141.46
ויטמין B5 (מ"ג)1.340.91
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.6614.72
ויטמין B12 (מק"ג)0.170.12
ויטמין C (מ"ג)3.322.26
ויטמין D (מק"ג)0.780.53
ויטמין E (מ"ג)0.310.21
ויטמין K (מק"ג)0.680.46
סידן (מ"ג)72.8749.53
ברזל (מ"ג)1.340.91
מגנזיום (מ"ג)11.087.53
זרחן (מ"ג)88.760.29
אבץ (מ"ג)0.710.49
אשלגן (מ"ג)239.62162.89
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.640.43
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.510.35
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.070.73
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.010.69

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.7% 23.7% 32.6% 37%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.