דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות שוקולד צ`יפס, נוטלה ואגוזי לוז
עוגיות שוקולד צ`יפס, נוטלה ואגוזי לוז
אחת העוגיות השוקולדיות הטעימות ביותר

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 114 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות טורבו.
  • 2 לזלף בתבנית שקעים דיסקיות נוטלה - שליש מגובה השקע. במידה ואין - אפשר לזלף לתוך מנג`ט או לזלף על נייר אפייה ולהעביר להקפאה למשך שעה לפחות להקפאה טובה.
  • 3 לערבב בקערה את החמאה הרכה, הסוכר הלבן, הסוכר החום הכהה ותמצית הוניל, ולערבב לאיחוד. להוסיף את הביצה, לערבב היטב עד להטמעה, להוסיף את כל היבשים (הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והשוקולד צ`יפס) ולערבב רק עד לקבלת הבצק.
  • 4 להניח את אגוזי הלוז השלמים בין שני ניירות אפייה, למעוך באמצעות מערוך לקבלת שברים גסים, להוסיף לתערובת ולערבב.
  • 5 לחלק את הבצק ל- 8 חלקים ולמעוך עם הידיים כל חתיכת בצק. להניח במרכז דיסקית נוטלה קפואה מהמקפיא ולסגור היטב מכל הכיוונים. לעגל את הפינות שייראה יפה ולהניח במרווחים גדולים על מגש מרופד בנייר אפייה. שימו לב: לעבוד בשלב הזה מהר ולעבוד כל פעם על עוגיה אחת כי דיסקיות השוקולד נמסות מאוד מהר.
  • 6 לאפות את העוגיות בתנור החם למשך כ- 8-9 דקות או עד שהפינות שלהן ממש קצת זהובות והן מתחילות טיפה להיסדק. לתת להן להצטנן ולהתייצב לפני האכילה. זהירות - הן ממכרות בשנייה!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית שקעים.

זמן ההכנה כולל את זמן הקפאת דיסקיות הנוטלה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של שיראל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)529464
חלבונים (גרם)5.95 5.22
פחמימות (גרם)6658
מתוכן סוכרים (גרם)28.91 25.38
שומנים (גרם)26.88 23.6
מתוכם שומן רווי (גרם)13.32 11.7
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.510.45
כולסטרול (מ"ג)64.14 56.32
נתרן (מ"ג)111.0597.52
סיבים תזונתיים (גרם)0.63 0.55
מים (גרם)6.555.75
ויטמין A (מק"ג)11.7910.35
ויטמין B (מ"ג)0.470.41
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.150.13
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.037.93
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.06
ויטמין C (מ"ג)0.240.21
ויטמין D (מק"ג)0.150.13
ויטמין E (מ"ג)1.030.91
ויטמין K (מק"ג)0.020.02
סידן (מ"ג)44.8239.36
ברזל (מ"ג)0.540.47
מגנזיום (מ"ג)13.0811.49
זרחן (מ"ג)65.8157.79
אבץ (מ"ג)0.260.23
אשלגן (מ"ג)74.1865.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.670.59
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.640.56
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.182.79
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.152.76

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 27% 6% 66.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.