דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לזניה במינימום קלוריות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 230 גרם למנה\יחידה (9 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 קולים את החציל.
  • 2 חותכים את הבצל לקוביות קטנות וכותשים את השום.
  • 3 מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את הבצל ביחד עם רסק העגבניות, קופסת העגבניות המקולפות, אבקת מרק הבצל, המלח, הפלפל השחור ורבע כוס המים. לאחר מכן, מצננים את הרוטב.
  • 4 טורפים ביצה עם קופסת הקוטג` ומעט מלח.
  • 5 מעל תבנית האפייה מניחים את 3 דפי לזניה, אך קודם לכן יש לרפד את התחתית ברוטב העגבניות שהכנו.
  • 6 לאחר שמברישים את העלים ברוטב, יש לפזר מעל את פרוסות החציל הקלוי. מעל פרוסות החציל להוסיף את הגבינה (הקוטג`).
  • 7 מעל הגבינה להוסיף עוד 3 דפי לזניה ולהוסיף את הגבינה בשנית וכך חוזרים על הפעולה גם בשלישית.
  • 8 לאחר שחיממנו מראש את התנור לחום של 180 מעלות, לאפות את הלזניה למשך כ- 40 דקות.
  • 9 לאחר 30 דקות של אפייה, להוסיף מעט רוטב על הלזניה ולפזר גבינת עמק לייט מגוררת.
  • 10 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18581
חלבונים (גרם)10.45 4.54
פחמימות (גרם)2812
מתוכן סוכרים (גרם)1.86 0.81
שומנים (גרם)4.28 1.86
מתוכם שומן רווי (גרם)1.74 0.76
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)30.72 13.36
נתרן (מ"ג)372.96162.15
סיבים תזונתיים (גרם)1.84 0.8
מים (גרם)50.4421.93
ויטמין A (מק"ג)11.044.8
ויטמין B (מ"ג)0.560.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.250.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.274.46
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.02
ויטמין C (מ"ג)1.440.63
ויטמין D (מק"ג)0.410.18
ויטמין E (מ"ג)0.50.22
ויטמין K (מק"ג)1.170.51
סידן (מ"ג)151.9666.07
ברזל (מ"ג)0.250.11
מגנזיום (מ"ג)9.974.34
זרחן (מ"ג)24.3110.57
אבץ (מ"ג)0.170.07
אשלגן (מ"ג)80.1734.86
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.250.11
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.230.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 9.7% 23.6% 62.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.