דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ברוקיז
ברוקיז
בראוניז בצק עוגיות טעים בטירוף

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 130 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת בצק העוגיות:
  • 1 מערבלים את החמאה הרכה יחד עם הסוכר החום.
  • 2 מוסיפים את הביצה ומערבלים לאיחוד.
  • 3 מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבלים עד לקבלת בצק.
  • 4 מניחים אותו בצד עד לרגע שנזדקק לו.
  • הכנת הבראוניז:
  • 1 ממיסים את השוקולד המריר יחד עם החמאה בפולסים של 30 שניות במיקרוגל עד להמסה מלאה.
  • 2 מוסיפים את הסוכר וטורפים לאיחוד.
  • 3 מוסיפים את הביצים בהדרגה, הקמח ושבבי השוקולד (לא חובה), וטורפים לאיחוד עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  • 4 משמנים תבנית מרובעת בגודל 22x22 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ, ומניחים בצורה מפוזרת מבצק העוגיות (לא הכל). ניתן גם לשטח שכבה שלמה של בצק עוגיות - לבחירתכם.
  • 5 מוזגים מעל את בלילת הבראוניז כולה ומניחים מעליה גם חתיכות מבצק העוגיות.
  • 6 אופים בתנור בחום של 170 מעלות במצב סטטי למשך כ- 20-25 דקות או עד שקיסם הננעץ בבראוניז יוצא עם פירורים לחים ולא יבש.
  • 7 לאחר האפייה מעבירים למקרר למשך כשעתיים ורק אז פורסים (מאחסנים במקרר).
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מרובעת בגודל 22x22 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.

זמן ההכנה כולל את זמן העבודה המוערך (יש לשים לב שיש להמתין שעתיים בקירור לפני שפורסים).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ספיר אסייג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)554425
חלבונים (גרם)7.71 5.92
פחמימות (גרם)6650
מתוכן סוכרים (גרם)20.24 15.54
שומנים (גרם)29.04 22.31
מתוכם שומן רווי (גרם)17.75 13.63
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.40.31
כולסטרול (מ"ג)113.22 86.97
נתרן (מ"ג)146.04112.18
סיבים תזונתיים (גרם)0.07 0.06
מים (גרם)16.3112.53
ויטמין A (מק"ג)3426.12
ויטמין B (מ"ג)0.690.53
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.340.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.7715.18
ויטמין B12 (מק"ג)0.190.15
ויטמין C (מ"ג)1.451.12
ויטמין D (מק"ג)0.440.33
ויטמין E (מ"ג)0.220.17
ויטמין K (מק"ג)0.060.05
סידן (מ"ג)39.4930.33
ברזל (מ"ג)1.140.88
מגנזיום (מ"ג)3.372.59
זרחן (מ"ג)65.4550.27
אבץ (מ"ג)0.280.21
אשלגן (מ"ג)41.7232.04
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.410.31
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.330.25
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.780.6
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.720.56

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 28.4% 7.5% 64%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.