דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארטיק קרם ברולה
ארטיק קרם ברולה
איזה רעיון מושלם לקינוח!

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הארטיקים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה גדולה לטרוף היטב את החלמונים.
  • 2 לערבב בסיר קטן את השמנת המתוקה, הסוכר ותמצית הוניל עד להמסה מלאה ועד שתהיינה מעט בועות קטנות מסביב.
  • 3 להעביר ממש מעט מתערובת השמנת אל תערובת החלמונים כדי להשוות טמפרטורות ולטרוף היטב. לאחר מכן, למזוג את שאר תערובת השמנת תוך כדי שממשיכים לטרוף את התערובת. זהו - מוכן!
  • 4 אני ממליצה בשלב זה לסנן את התערובת כי לפעמים יישארו על המסננת חלקים מהביצה שאנחנו לא רוצים בתוך הקרם ברולה שלנו.
  • 5 להעביר את התערובת לתבנית ארטיקים שמתאימה לאפייה בתנור, מניחים את התבנית על תבנית התנור ומוזגים בתבנית התנור מים רותחים עד לחצי מגובה תבנית הארטיקים (אמבטיית מים רותחים)
  • 6 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 140 מעלות (חום עליון-תחתון) למשך כ- 30 דקות או עד שכששמים את האצבע לרגע בקרם ברולה הוא כבר מוצק אבל כן נשאר הסימן של האצבע (ממליצה לבדוק לאחר כ- 20 דקות).
  • 7 לצנן מעט את הארטיקים על השיש ולהכניס להקפאה לכ- 6 שעות לפחות.
  • 8 לפזר מעט סוכר מעל לשכבת כיסוי מלאה (בערך כפית לכל קינוח ארטיק), לשרוף עם ברנר ואז להכניס שוב למקפיא למשך כ- 4 שעות נוספות. יוצא ארטיק קרם ברולה חלומי!
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להקפיא את הארטיקים למשך כחודש. אם אין לכם ברנר - תוכלו להכניס את הארטיקים עם הסוכר לאחר ההקפאה לתנור בחום של 220 מעלות למשך כ- 4 דקות כדי לשרוף את התנור (אבל עדיף עם ברנר כמובן). מומלץ להגיש עם תותים טריים!

ציוד נדרש: תבנית לארטיקים שניתן להכניס לתנור.

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של דנה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)179361
חלבונים (גרם)1.66 3.35
פחמימות (גרם)1325
מתוכן סוכרים (גרם)11.32 22.81
שומנים (גרם)13.67 27.54
מתוכם שומן רווי (גרם)7.83 15.78
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.470.94
כולסטרול (מ"ג)108.86 219.37
נתרן (מ"ג)11.0822.33
מים (גרם)3.77.45
ויטמין A (מק"ג)25.7251.82
ויטמין B (מ"ג)0.290.58
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.08
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.41
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.8619.86
ויטמין B12 (מק"ג)0.130.27
ויטמין D (מק"ג)0.370.74
ויטמין E (מ"ג)0.170.35
ויטמין K (מק"ג)0.050.1
סידן (מ"ג)8.8517.84
ברזל (מ"ג)0.190.37
מגנזיום (מ"ג)0.380.76
זרחן (מ"ג)26.3453.09
אבץ (מ"ג)0.160.31
אשלגן (מ"ג)8.0516.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.57
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.48
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.791.6
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.721.46

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 49.2% 6% 44.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.97 (0.97 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.