דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קרם ברולה קפוא
קרם ברולה קפוא
קרם ברולה קפוא
הקינוח הצרפתי הכי טעים שיש

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל התבניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להביא לרתיחה בסיר את השמנת המתוקה עם מחית הוניל, ולהניח מעט בצד (טבעית ואיכותית, ולא תמצית בטעם. אני אוהב יותר את טעם הוניל ומוסיף מעט יותר מהמקובל. אפשר לעשות שימוש גם במקל וניל). בינתיים, לחמם את התנור מראש לחום של 140 מעלות.
  • 2 לטרוף בקערה את החלמונים הצהובים ביחד עם הסוכר.
  • 3 להעביר מעט מהשמנת המורתחת לקערה החלמונים (בעזרת מצקת) ולהמשיך לטרוף באמצעות המטרפה כל הזמן (פעולה זו נקראת השוואת טמפרטורה). להעביר עוד מהשמנת המורתחת אל הקערה ולהמשיך לערבב עד שמעבירים את כל הכמות.
  • 4 להסיר בעזרת כף את הבועות שנוצרו כתוצאה מהערבוב (ניתן גם לסנן), ולהעביר את התערובת אל קעריות להכנת קרם ברולה או תבניות אפייה חד"פ עם מכסה (ראו בתמונות, לי יצאו 9 מנות, חלקן קטנות יותר בצורת לבבות וחלקן גדולות יותר בצורה מאורכת. אפשר גם בתבניות סיליקון).
  • 5 למזוג בתבנית האפייה של התנור מים רותחים ליצירת סביבת אפייה לחה ("אמבט מים" - כחצי מגובה הקעריות), להניח את תבניות האפייה בתוך המים (לוודא שהן אטומות) ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 40 דקות (תלוי בסוג התנור).
  • 6 להוציא מהתנור, לכסות במכסה או בניילון נצמד ולהקפיא במקום להכניס למקרר - כך למעשה מכינים קרם ברולה קפוא מושלם במרקם של גלידה (ניתן כמובן גם להכניס למקרר כמו בגרסא הרגילה). בטרם ההגשה להוציא מהמקפיא, להמתין כמה דקות, לפזר את הסוכר מעל ולקרמל בעזרת ברנר.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגשה סתם כך או עם פרוסות בננה (טריות או מקורמלות קלות), פירות יער למי שאוהב, דובדבני אמרנה וכל מה שעולה על דעתכם. לגרסת פרווה: ניתן להמיר את השמנת המתוקה בשמנת צמחית או קרם קוקוס. ניתן להקפאה כחודש-חודשיים.

ציוד נדרש: תבניות להכנת קרם ברולה.

זמן ההכנה אינו כולל את זמן קירור/הקפאת קרם הברולה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של גיא צורף

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)288358
חלבונים (גרם)2.96 3.67
פחמימות (גרם)1418
מתוכן סוכרים (גרם)12.35 15.33
שומנים (גרם)24.3 30.16
מתוכם שומן רווי (גרם)13.92 17.28
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.831.03
כולסטרול (מ"ג)193.53 240.25
נתרן (מ"ג)20.0524.89
סיבים תזונתיים (גרם)0.03 0.03
מים (גרם)6.287.8
ויטמין A (מק"ג)45.7256.76
ויטמין B (מ"ג)0.510.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.08
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.360.45
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.5221.75
ויטמין B12 (מק"ג)0.230.29
ויטמין D (מק"ג)0.650.81
ויטמין E (מ"ג)0.310.38
ויטמין K (מק"ג)0.080.1
סידן (מ"ג)15.619.36
ברזל (מ"ג)0.330.41
מגנזיום (מ"ג)0.60.74
זרחן (מ"ג)46.858.1
אבץ (מ"ג)0.280.34
אשלגן (מ"ג)13.3116.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.50.63
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.420.53
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.411.75
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.281.59

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 58.3% 7.1% 34.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.4 (1.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.