דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

60 מנות/יחידות, 22 גרם למנה\יחידה (כ- 60 עוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנות מקדימות:
  • 1 להכין קערה עם מים כדי שאפשר יהיה להכין את העוגיות.
  • 2 להכין שתי תבניות של התנור מרופדות בנייר אפייה.
  • 3 לחמם תנור ל- 170 מעלות.
  • אופן ההכנה:
  • 1 להכניס למיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה וסוכר, לעבד עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2 להוסיף את הביצים אחת אחת ולהמשיך לעבד.
  • 3 להוסיף את הקמח, המלח והסודה לשתיה ולעבד עוד קצת.
  • 4 להוסיף את הקוואקר, האגוזים וגרעיני החמניה (חצי כוס) ולעבד עד שיתאחדו.
  • 5 להרטיב את הידיים מעט וליצור עוגיות לא גדולות, להניח בתבנית ולשטח עם האגודל.
  • 6 לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות במשך 15 דקות.
  • 7 להוציא את התבנית ולקרר.
  • 8 לאחר שהתקררו, לאחסן בצנצנת מתאימה או במיכל לעוגיות.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום גרעיני החמניה הקלופים ניתן להשתמש בחצי כוס שוקולד צ`יפס.

ערבבתי בין שני מתכונים שלי, לפי מצרכים שהיו זמינים באותו רגע והכנתי עוגיות טעימות.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)91408
חלבונים (גרם)1.76 7.91
פחמימות (גרם)1357
מתוכן סוכרים (גרם)4.74 21.35
שומנים (גרם)4.11 18.53
מתוכם שומן רווי (גרם)1.82 8.22
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)15.39 69.39
נתרן (מ"ג)34.27154.49
סיבים תזונתיים (גרם)0.84 3.78
מים (גרם)1.546.93
ויטמין A (מק"ג)3.0913.94
ויטמין B (מ"ג)58.750.27
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.964.32
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.08
ויטמין D (מק"ג)0.040.18
ויטמין E (מ"ג)0.020.09
ויטמין K (מק"ג)0.010.03
סידן (מ"ג)7.3433.09
ברזל (מ"ג)0.52.24
מגנזיום (מ"ג)0.673.03
זרחן (מ"ג)4.0218.14
אבץ (מ"ג)0.050.22
אשלגן (מ"ג)9.1641.28
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.391.76
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.14
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.32
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.3

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.3% 21.2% 9.1% 65.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.