דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטה ארביאטה
פסטה ארביאטה
פסטה ארביאטה עגבניות קלה וטעימה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 300 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מכינים את הפסטה לפני הוראות היצרן ושומרים 1/2 כוס ממי הבישול בצד.
  • 2 בסיר סוטאז` רחב מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום הכתוש ואת פלפל הצ`ילי, ומטגנים במשך כ- 2 דקות על אש בינונית. מוסיפים את הצ`ילי המתוק והתבלינים, ומערבבים.
  • 3 מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים קלות ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסוכר, ו- 1/2 כוס מי בישול הפסטה ששמרנו בצד, ומבשלים על אש בינונית למשך כ- 10-12 דקות.
  • 4 מוסיפים את הפסטה המוכנה לרוטב שלנו, מכבים את האש ומערבבים. מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים פסטה ארביאטה ביתית מושלמת!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להשתמש ברוטב עגבניות פולפה רוסטיקה של Mutti (בקבוק זכוכית 690-700 גרם) או ב- 2 שימורי עגבניות מרוסקות של 400 גרם כל אחת.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של לירון!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)504168
חלבונים (גרם)15.96 5.33
פחמימות (גרם)9131
מתוכן סוכרים (גרם)5.35 1.79
שומנים (גרם)8.5 2.84
מתוכם שומן רווי (גרם)1.16 0.39
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.01
נתרן (מ"ג)1,426476.04
סיבים תזונתיים (גרם)2.51 0.84
מים (גרם)10.133.38
ויטמין A (מק"ג)46.9615.67
ויטמין B (מ"ג)0.560.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.320.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.22.4
ויטמין C (מ"ג)20.816.95
ויטמין E (מ"ג)0.420.14
ויטמין K (מק"ג)51.0217.03
סידן (מ"ג)15.485.17
ברזל (מ"ג)0.610.2
מגנזיום (מ"ג)6.092.03
זרחן (מ"ג)14.674.9
אבץ (מ"ג)0.150.05
אשלגן (מ"ג)79.8526.65
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 7.2% 13.5% 77.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.