דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 143 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערת המיקסר את הקמח והמלח, להוסיף את שמן הזית והשמרים, ולהתחיל לערבל. להוסיף בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. לכסות במגבת ולהניח לתפיחה במקום חמים למשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 2 לחמם במחבת את השמן ולטגן את הבצל והשום עד להזהבה קלה. להוסיף את הבשר הטחון ולטגן עד שהבשר משנה את צבעו. להוסיף את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והתבלינים, לערבב ולבשל על אש נמוכה כרבע שעה או עד לצמצום כל הנוזלים.
  • 3 לאחר שהבצק תפח לחלק אותו ל- 4 כדורים ולרדד כל כדור לעלה בעובי חצי ס"מ. להניח את העלה בתבנית על נייר אפייה, להניח מהמלית במרכז העלה כשהשוליים נותרים ריקים, לקפל את השוליים מעט מעל המילוי, להבריש בביצה הטרופה ולזרות את השומשום. כך להכין את כל שאר הפיצות הבשריות ולהכין לאפייה.
  • 4 לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 15-20 דקות עד שהבצק משחים והפיצה מוכנה. לחלק לארבע כל פיצה בשרית ולהגיש בליווי סלט ירקות.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)295206
חלבונים (גרם)14.8 10.35
פחמימות (גרם)3423
מתוכן סוכרים (גרם)0.9 0.63
שומנים (גרם)11.11 7.77
מתוכם שומן רווי (גרם)2.05 1.43
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)36.3 25.38
נתרן (מ"ג)348.49243.7
סיבים תזונתיים (גרם)0.91 0.64
מים (גרם)60.5142.32
ויטמין A (מק"ג)11.397.97
ויטמין B (מ"ג)2.391.67
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.811.27
ויטמין B5 (מ"ג)0.290.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.170.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.74.69
ויטמין B12 (מק"ג)0.810.57
ויטמין C (מ"ג)1.721.2
ויטמין D (מק"ג)0.070.05
ויטמין E (מ"ג)0.250.18
ויטמין K (מק"ג)1.751.23
סידן (מ"ג)16.0511.23
ברזל (מ"ג)1.220.85
מגנזיום (מ"ג)10.667.45
זרחן (מ"ג)79.255.39
אבץ (מ"ג)2.261.58
אשלגן (מ"ג)145.73101.91
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.09

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 18.4% 24.6% 55.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה