דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק ירקות וקטניות בריא

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 587 גרם למנה\יחידה (כ- 7 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מקרמלים את הבצל עם השמן במחבת.
  • 2 מוסיפים את גרגירי החומוס ושעועית המש.
  • 3 מקרמלים ומוסיפים שאר ירקות.
  • 4 מקרמלים ומוסיפים את המים הרותחים.
  • 5 מערבבים, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.
  • 6 מורידים לאש קטנה. מכסים את הסיר ומבשלים עוד חצי שעה לפחות.
  • 7 אפשר במקום הקטניות הנ"ל - כל קטניה אחרת שרוצים.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של אילה מגל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)225 קלוריות38 קלוריות
חלבונים8.4 גרם1.4 גרם
פחמימות40 גרם7 גרם
מתוכן סוכרים5.2 גרם0.9 גרם
שומנים4.9 גרם0.8 גרם
מתוכם שומן רווי366.2 מ"ג62.4 מ"ג
נתרן1.2 גרם0.2 גרם
סיבים תזונתיים6.1 גרם1 גרם
מים168.9 גרם28.8 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A288.4 מק"ג49.2 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)2.8 מ"ג0.5 מ"ג
ויטמין B1149.9 מק"ג25.6 מק"ג
ויטמין B264.8 מק"ג11.1 מק"ג
ויטמין B31.5 מ"ג0.3 מ"ג
ויטמין B5626.7 מק"ג106.8 מק"ג
ויטמין B6376.1 מק"ג64.1 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B960.1 מק"ג10.2 מק"ג
ויטמין C29.7 מ"ג5.1 מ"ג
ויטמין E697 מק"ג118.8 מק"ג
ויטמין K14.8 מק"ג2.5 מק"ג
סידן81.7 מ"ג13.9 מ"ג
ברזל2.5 מ"ג0.4 מ"ג
מגנזיום50.9 מ"ג8.7 מ"ג
זרחן104.6 מ"ג17.8 מ"ג
אבץ783.7 מק"ג133.6 מק"ג
אשלגן599.8 מ"ג102.2 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות362.8 מ"ג61.8 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 328.8 מ"ג4.9 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6331.9 מ"ג56.6 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות147.2 מ"ג25.1 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9144.8 מ"ג24.7 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.4% 8.3% 14.3% 67%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.