דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

60 מנות/יחידות, 38 גרם למנה\יחידה (כ- 60 יחידות קטנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 שמים בקערת המערבל את הקמחים (כ- 650 גרם קמחים בסה"כ) והמלח ומערבבים.
  • 2 מוסיפים את השמן ומיץ הלימון (או חומץ התפוחים).
  • 3 בכוס שמים את טחינת גרעיני הדלעת ומערבבים היטב עם כרבע כוס מהמים ומוסיפים לקערה.
  • 4 מוסיפים את שאר המים. לשים עם וו לישה לבצק רך ונעים, במידת הצורך מוסיפים עוד מים או קמח.
  • 5 מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים.
  • 6 על משטח מקומח קלות מרדדים ומשטחים כל חלק למלבן בעובי של כ- 7 מ"מ עד כ- 1 ס"מ.
  • 7 מורחים באמצע 1/6 מהמרגרינה הרכה מאוד (החתוכה מראש ל-6 חלקים שווים - ניתן להשתמש גם בחמאה), מקפלים מחצית הבצק עד כאמצע המלבן מעל המרגרינה המרוחה ומעל החלק המקופל סוגרים את החלק שמולו.
  • 8 מקפלים באותו האופן (ללא מרגרינה) את שני הצדדים הנגדיים שנותרו.
  • 9 מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים שוב למלבן בגודל דומה למלבן הראשוני. מקפלים שוב באותה הצורה ללא מרגרינה.
  • 10 עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקפיא כ- 10 דקות או במקרר לכחצי שעה עד לילה.
  • 11 מוציאים מההקפאה את חלק הבצק שנכנס ראשון וחוזרים בדיוק על אותו התהליך של רידוד, מריחת מרגרינה, קיפול...
  • 12 לאחר כ- 10 דקות במקפיא אפשר להכין את הנקניקיות העטופות.
  • 13 מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של כחצי מ"מ. מניחים נקניקיות קטנות (ניתן לחצות את הנקניקיות) בקצה העלה.
  • 14 מגלגלים לא במהודק את הבצק מעל הנקניקיות. חותכים בעזרת סכין ומפרידים את הבצק הממולא מהעלה.
  • 15 חותכים בין הנקניקיות העטופות. שמים על נייר אפייה בתבנית.
  • 16 מברישים ביצה טרופה מהולה במעט מים (אפשר להוסיף מעט מלח).
  • 17 אפשר אם רוצים לפזר שומשום או קצח (לפי הטעם).
  • 18 אופים בתנור שחומם מראש, בחום גבוה של כ- 200 מעלות עד שהבצק מזהיב, כ- 20 דקות.
  • 19 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 המאפה שיוצא מהבצק הזה הוא קריספי ובטעמו מאוד מזכיר את בצק העלים, אך אין לו את השכבות הרבות האופייניות לבצק העלים הרגיל.
  • 2 אפשר להקפיא כל שליש בצק מוכן, להפשיר במקרר לפני השימוש ולרדד, ואפשר לרדד על נייר אפייה ולגלגל את הבצק המרודד, לעטוף אותו בנייר אלומיניום ולהקפיא אותו מוכן לשימוש.
  • 3 מגלגלים בצורה חופשית מעל הנקניקיות כיוון שהבצק פחות אלסטי מהרגיל והוא יקרע אם הנקניקיה תהיה עטופה בהידוק.
  • 4 אם לא רוצים להשתמש בטחינת גרעיני דלעת, צריך להמיר לכפית גואר גאם או קסנטאן גאם.
  • 5 שיטה נוספת - לחתוך מהבצק המרודד רצועות דקות של כ- 1 עד 3 ס"מ וללפף סביב הנקניקיה בצורת ספירלה עם רווחים קטנים בין הליפופים, להבריש ביצה טרופה ולאפות באותו האופן.

לא חייבים להשתמש בכל הבצק. במידת הצורך להוסיף עוד קמח או מים.

- פרסומת -

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)117310
חלבונים (גרם)2.85 7.55
פחמימות (גרם)925
מתוכן סוכרים (גרם)0.01 0.03
שומנים (גרם)7.58 20.07
מתוכם שומן רווי (גרם)2.45 6.48
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)7.31 19.35
נתרן (מ"ג)200.15529.72
סיבים תזונתיים (גרם)0.38 1.01
מים (גרם)4.3711.56
ויטמין A (מק"ג)31.8884.38
ויטמין B (מק"ג)23.4862.14
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00.01
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.04
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.51.32
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.02
ויטמין C (מ"ג)0.150.41
ויטמין D (מק"ג)0.411.09
ויטמין E (מ"ג)0.010.03
ויטמין K (מק"ג)00.01
סידן (מ"ג)34.4991.28
ברזל (מ"ג)0.020.05
מגנזיום (מ"ג)0.170.45
זרחן (מ"ג)1.935.12
אבץ (מ"ג)0.010.03
אשלגן (מ"ג)18.0947.89
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.09
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.09

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 37.4% 14.1% 46.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?