דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגה קלה להכנה שקוצרת מחמאות רבות, צילום: יח"צ

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 113 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות (כמות מוערכת))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מכינים את תחתית העוגה - טוחנים את הביסקוויטים והחמאה במעבד מזון ולאחר מכן משטחים אותם על בסיס של תבנית בקוטר 26.
  • 2 מערבבים את הביצים, תמצית הוניל (או מקל וניל) והסוכר עד שהוא נמס.
  • 3 מוסיפים את הקמח ואינסטנט הוניל וממשיכים לערבב לתערובת אחידה.
  • 4 מוסיפים את הגבינה והשמנת החמוצה ומוזגים את המסה לתבנית.
  • 5 מכניסים לתנור ל- 30 דקות לטמפרטורה של 180 מעלות.
  • 6 חשוב - להקפיד לחמם את התנור לפני שמכניסים את העוגה.
  • 7 הכנת הציפוי - מרתיחים את השמנת (להשתמש עם שמנת מתוקה 42%) על הגז או במיקרו.
  • 8 לאחר מכן מוסיפים את השוקולד, מערבבים מספר שניות עד לקבלת מרקם אחיד ומצפים את העוגה (כמובן לאחר שהעוגה התקררה).
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 26.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. צילום: יח"צ.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)317280
חלבונים (גרם)6.78 6
פחמימות (גרם)3228
מתוכן סוכרים (גרם)10.1 8.94
שומנים (גרם)18.01 15.94
מתוכם שומן רווי (גרם)10.18 9.01
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)85.97 76.08
נתרן (מ"ג)187.02165.5
סיבים תזונתיים (גרם)0.35 0.31
מים (גרם)9.788.66
ויטמין A (מק"ג)2017.7
ויטמין B (מ"ג)0.30.26
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.885.2
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.1
ויטמין D (מק"ג)0.430.38
ויטמין E (מ"ג)0.130.12
ויטמין K (מק"ג)0.040.03
סידן (מ"ג)75.9167.17
ברזל (מ"ג)0.220.2
מגנזיום (מ"ג)1.561.38
זרחן (מ"ג)24.7821.93
אבץ (מ"ג)0.160.14
אשלגן (מ"ג)18.1916.1
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.460.4
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.430.38

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 31.6% 11.9% 55.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.47 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.