דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חומוס ביתי עשוי משעועית מש

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את המש למשך כ- 12 שעות במים.
  • 2 מסננים ושוטפים את המש המותפח ומבשלים במים נקיים במשך 15 דקות.
  • 3 מכניסים לבלנדר את השעועית שבושלה, שיני השום, מיץ מלימון שלם, טחינה, שמן זית ומלח.
  • 4 מערבלים לקבלת עיסה בצפיפות הרצויה. ניתן להוסיף מעט ממי הבישול של המש אם העיסה יוצאת יבשה וקשה מדי.
  • 5 מקררים ומגישים כמו חומוס, עם מעט שמן זית ועשבי תיבול לבחירתכם מעל.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף כוסברה וכמון בזמן שטוחנים את כל המרכיבים בבלנדר.

ציוד נדרש: בלנדר.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אורנה אבידן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)456419
חלבונים (גרם)21.37 19.65
פחמימות (גרם)3835
מתוכן סוכרים (גרם)0.25 0.23
שומנים (גרם)25.44 23.39
מתוכם שומן רווי (גרם)4.08 3.75
נתרן (מ"ג)766.27704.61
סיבים תזונתיים (גרם)10.2 9.38
מים (גרם)10.9110.03
ויטמין A (מק"ג)0.080.07
ויטמין B (מ"ג)2.42.2
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.15
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)1.931.78
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.191.09
ויטמין C (מ"ג)5.635.18
ויטמין E (מ"ג)0.020.02
ויטמין K (מק"ג)0.120.11
סידן (מ"ג)322.95296.96
ברזל (מ"ג)6.856.3
מגנזיום (מ"ג)137.2126.16
זרחן (מ"ג)239.91220.61
אבץ (מ"ג)2.332.15
אשלגן (מ"ג)131.12120.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.8% 26.9% 22.6% 39.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.52 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?