דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לזניה בשרית כשרה
לזניה בשרית כשרה
לזניה ביתית טעימה

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 208 גרם למנה\יחידה (כ- 9 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מכינים בנפרד את רוטב העגבניות - מכניסים את כל החומרים לסיר ומבשלים (עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, כוס מים, 4 שיני שום מרוסקות, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה וקטשופ).
  • 2 את הבשר הטחון מטגנים בשמן עד שנעלמים כל הנוזלים והבשר מקבל צבע אפרפר.
  • 3 מטגנים בנפרד את הפלפל האדום ומוסיפים. מוסיפים גם את התבלינים ומערבבים (4 שיני שום מרוסקות, מלח גס ופלפל שחור).
  • 4 סידור הלזניה בתבנית 20X30: מניחים עלי לזניה לכיסוי התבנית, עדיף על נייר אפייה. אפשר לשים מעט מים. על זה, שופכים בעדינות שכבה מהרוטב האדום, מעליו חצי מהבשר, מעל הבשר עוד שכבת דפי לזניה שתכסה את הבשר, מעליה רוטב עגבניות, מעליו יתרת הבשר ועוד שכבת דפים.
  • 5 מעל השכבה העליונה מורחים את מה שנשאר מרוטב העגבניות. זורים מעט אורגנו ושופכים כוס מים רותחים דרך הפינות של הלזניה, ככה שיגיע לגובה של הלזניה.
  • 6 מכסים בנייר כסף ואופים כ- 45 דקות ב- 180 מעלות. הלזניה מוכנה כשהריח מתחיל לשגע... לפני ההגשה, מורידים את נייר הכסף ומחממים עוד 5 דקות.
  • 7 הרי לכם לזניה בשרית כשרה טעימה ביותר חיוך

ציוד נדרש: תבנית 20X30.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אילה מגל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)273131
חלבונים (גרם)24.83 11.95
פחמימות (גרם)2311
מתוכן סוכרים (גרם)0.61 0.3
שומנים (גרם)8.76 4.22
מתוכם שומן רווי (גרם)2.47 1.19
כולסטרול (מ"ג)56.78 27.33
נתרן (מ"ג)1,095526.85
סיבים תזונתיים (גרם)0.45 0.22
מים (גרם)65.2731.41
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)19.139.21
ויטמין B (מ"ג)5.572.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.07
ויטמין B3 (מ"ג)4.422.13
ויטמין B5 (מ"ג)0.550.27
ויטמין B6 (מ"ג)0.390.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.733.72
ויטמין B12 (מק"ג)1.940.94
ויטמין C (מ"ג)29.714.29
ויטמין E (מ"ג)0.570.27
ויטמין K (מק"ג)3.761.81
סידן (מ"ג)24.3211.71
ברזל (מ"ג)2.711.31
מגנזיום (מ"ג)2110.11
זרחן (מ"ג)167.3680.55
אבץ (מ"ג)5.432.61
אשלגן (מ"ג)297.2143.04
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 15.3% 43.3% 40.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה