דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרוב שלם ממולא
כרוב שלם ממולא
כרוב שלם ממולא
כרוב ממולא מקורי

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 496 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 בעזרת סכין חותכים ומוציאים את לב הכרוב.
  • 2 לפתח שנוצר מוזגים מים רותחים וממתינים כ- 5 דקות.
  • 3 בזמן ההמתנה שמים את הבשר בקערה, מוסיפים כרבע כוס מים/סודה, ככפית פפריקה, ככפית גריל עוף/בשר, מעט מלח ופלפל טחון. מוסיפים את הביצה והאורז ולשים עד שכל החומרים מתאחדים.
  • 4 ממשיכים להוציא את עלי הכרוב הפנימיים עד שנוצר כלי קיבול מהכרוב בעובי של כ- 1.5 ס"מ עד 2 ס"מ.
  • 5 שומרים את עלי הכרוב שהוצאו לרוטב.
  • 6 ממלאים את החלל שיצרנו בכרוב בבשר הטחון, מהדקים היטב ויוצרים "גבעת בשר".
  • 7 קוצצים את הבצל היבש ומטגנים ב- 3 כפות שמן בסיר גדול שיוכל להכיל בנוחות את הכרוב.
  • 8 לאחר שהבצל הזהיב, מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, שארית התבלינים ובוחשים.
  • 9 מוסיפים את חתיכות עלי הכרוב ששמרנו מקודם וכוס מים, ובוחשים.
  • 10 מניחים את הכרוב הממולא בתוך הסיר וממלאים מים עד לכחצי מגובהו, סוגרים את הסיר עם מכסה ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
  • 11 מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים עד לריכוך הכרוב - כשעה-שעה וחצי.
  • 12 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף לרוטב פלפל חריף - לאוהבי החריף כמובן.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)35672
חלבונים (גרם)33.48 6.76
פחמימות (גרם)275
מתוכן סוכרים (גרם)10.12 2.04
שומנים (גרם)14.04 2.83
מתוכם שומן רווי (גרם)3.87 0.78
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)126.59 25.54
נתרן (מ"ג)308.2962.21
סיבים תזונתיים (גרם)7.39 1.49
מים (גרם)383.5877.4
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)99.4920.07
ויטמין B (מ"ג)10.342.09
ויטמין B1 (מ"ג)0.270.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.40.08
ויטמין B3 (מ"ג)7.171.45
ויטמין B5 (מ"ג)1.460.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.930.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)114.2423.05
ויטמין B12 (מק"ג)2.590.52
ויטמין C (מ"ג)123.5624.93
ויטמין D (מק"ג)0.280.06
ויטמין E (מ"ג)1.680.34
ויטמין K (מק"ג)349.7270.57
סידן (מ"ג)188.5838.05
ברזל (מ"ג)4.840.98
מגנזיום (מ"ג)82.8216.71
זרחן (מ"ג)35772.03
אבץ (מ"ג)7.421.5
אשלגן (מ"ג)1,080217.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.580.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.450.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.610.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.540.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9% 17.2% 41% 32.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.