דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
הולך נהדר על אורז

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 413 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים גס
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • כרוב - יחידה בינונית (1539 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פלפל כתום טרי - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות
  • תפוח אדמה - 3 יחידות גדולות - סה"כ (969 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
  • אבקת קארי - כפית שטוחה (3 גרם)
  • פפריקה - 2 כפיות שטוחות
    מתוקה
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    חריפה
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    רותחים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  • 2 מוסיפים את הכרוב והגמבות, וממשיכים לטגן כ- 10 דקות עד לריכוך.
  • 3 מוסיפים את תפוחי האדמה והתבלינים, מערבבים, מוסיפים את המים ומבשלים עוד כ- 5 דקות.
  • 4 מנמיכים לאש קטנה ומכסים את הסיר לעוד כחצי שעה של בישול.
  • 5 מכניסים את הסיר לתנור (בלי המכסה) שחומם מראש לחום של 200 מעלות (טורבו חלק עליון בלבד) לעוד כ- 10 דקות להשחמה קלה בחלק העליון.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הצעת הגשה: עם אורז.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)21452
חלבונים (גרם)5.56 1.35
פחמימות (גרם)4310
מתוכן סוכרים (גרם)9.62 2.33
שומנים (גרם)4.01 0.97
מתוכם שומן רווי (גרם)0.3 0.07
נתרן (מ"ג)460.62111.53
סיבים תזונתיים (גרם)7.29 1.77
מים (גרם)356.9386.42
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)66.6116.13
ויטמין B (מ"ג)4.931.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.280.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.04
ויטמין B3 (מ"ג)2.640.64
ויטמין B5 (מ"ג)1.020.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.750.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)78.5919.03
ויטמין C (מ"ג)159.5538.63
ויטמין E (מ"ג)1.030.25
ויטמין K (מק"ג)214.3251.89
סידן (מ"ג)116.8728.3
ברזל (מ"ג)1.340.32
מגנזיום (מ"ג)64.3315.58
זרחן (מ"ג)138.0433.42
אבץ (מ"ג)0.920.22
אשלגן (מ"ג)940.53227.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.230.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.3% 6.7% 9.4% 71.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה