דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל ירקות בריא ודיאטטי

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 261 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 פורסים את החציל, הבצלים והעגבניות לטבעות בעובי של 1 ס"מ.
  • 2 פורסים בסיר את הירקות - שכבת חצילים, מעליה שכבת בצל, מעליה שכבת עגבניות וחוזר חלילה. מפזרים מעל 4-5 שיני שום (קלופים ושלמים).
  • 3 ממלאים חצי כוס מים עם מעט מלח ופלפל שחור ומפזרים באופן שווה על גבי השכבות.
  • 4 מבשלים על להבה נמוכה מאוד כ- 3 שעות עם מכסה. מומלץ מדי פעם לפתוח את הסיר ואם חסרים מים להוסיף מעט.
  • 5 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של לירון שמעוני

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)8834
חלבונים (גרם)2.96 1.13
פחמימות (גרם)218
מתוכן סוכרים (גרם)8.79 3.37
שומנים (גרם)0.46 0.17
מתוכם שומן רווי (גרם)0.08 0.03
נתרן (מ"ג)143.0254.8
סיבים תזונתיים (גרם)3.57 1.37
מים (גרם)235.3490.17
ליקופן (מ"ג)2.330.89
ויטמין A (מק"ג)19.567.49
ויטמין B (מ"ג)1.760.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.950.37
ויטמין B5 (מ"ג)0.290.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)33.9813.02
ויטמין C (מ"ג)25.329.7
ויטמין E (מ"ג)0.680.26
ויטמין K (מק"ג)4.491.72
סידן (מ"ג)45.8417.56
ברזל (מ"ג)1.030.4
מגנזיום (מ"ג)26.4810.15
זרחן (מ"ג)74.7628.64
אבץ (מ"ג)0.460.18
אשלגן (מ"ג)434.49166.47
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13% 1.7% 10.8% 74.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.02 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.