1. לחמם תנור ל- 180 מעלות.
2. להקציף 6 חלבונים + כוס ורבע סוכר + סוכר וניל.
3. בקערה נפרדת לטרוף חלמונים, אבקת אפייה, מיץ לימון ושמן.
4. לאחד תערובות ולערבב בתנועות קיפול.
5. להוסיף קמח ולערבב עד לאחידות.
6. לרסס תבנית (תבנית קפיצית מרובעת/תבנית עגולה קפיצית מספר 26) ולצקת את העיסה. לאפות כ- 45-50 דקות.
7. לצנן ולחצות את העוגה לרוחבה.
8. להקציף שמנת מתוקה + חלב + סוכר לקצף יציב.
9. להרטיב את חצייה התחתון של העוגה בסירופ אננס (חצי מהכמות) ולמרוח מעל כמחצית הקרם.
10. להניח את החצי השני של העוגה מעל הקרם ולהרטיב בסירופ.
11. למרוח את הקרם הנותר על העוגה ומסביב.
12. לפזר מסביב לעוגה כוס אגוזי ברס.
13. להרתיח 3 כפות שמנת מתוקה ולצקת על השוקולד המריר.
14. לערבב ולזגג על עוגת הספוג.
15. הרי לכם עוגת ספוג עשירה בקרם שמנת ושוקולד - בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את סירופ האננס.