דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גזר קלה
עוגת גזר קלה
עוגת גזר קלה
עוגת גזר קלה ומיוחדת

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 66 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 2 מקציפים את הביצים עם הסוכר החום עד לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה. אפשר לעשות זאת במיקסר למי שיש ולהקציף כ- 5 דקות או ידנית כ- 10 דקות. לאחר ההקצפה מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את שמן הזית לאט לאט עד לאיחוד מלא.
  • 3 בקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמוסקט. מאחדים בין התערובת הרטובה ליבשה (חשוב לאחד היטב, אך לא לערבב יותר מדי כדי שלא תצא עוגת חנק). מערבבים פנימה גם את הגזר והקשיו.
  • 4 מעבירים לתבנית אינגליש משומנת ואופים כ- 35 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. היא אמורה להיות קצת יותר רטובה בפנים, זה יסתדר כשהיא תתקרר.
  • 5 מפדרים באבקת הסוכר לפי הטעם.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אינגליש קייק.

עוגה פשוטה להכנה אך נהדרת. נראה אתכם מסתפקים בחתיכה אחת!

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עידן דלל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)205312
חלבונים (גרם)2.95 4.49
פחמימות (גרם)2335
מתוכן סוכרים (גרם)14.26 21.72
שומנים (גרם)11.57 17.61
מתוכם שומן רווי (גרם)1.96 2.98
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)35.96 54.76
נתרן (מ"ג)88.96135.48
סיבים תזונתיים (גרם)0.78 1.19
מים (גרם)24.7637.71
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)176.94269.46
ויטמין B (מ"ג)0.640.97
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.240.37
ויטמין B5 (מ"ג)0.240.36
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.0613.79
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.13
ויטמין C (מ"ג)1.171.78
ויטמין D (מק"ג)0.20.3
ויטמין E (מ"ג)0.260.39
ויטמין K (מק"ג)3.515.35
סידן (מ"ג)25.5438.9
ברזל (מ"ג)0.50.77
מגנזיום (מ"ג)12.2218.61
זרחן (מ"ג)41.663.35
אבץ (מ"ג)0.330.5
אשלגן (מ"ג)109.38166.58
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.40.62
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.370.56
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.961.46
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.921.41

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 30.2% 7.7% 60.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.46 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.