דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לזניה מקורית נהדרת מפתיתים, צילום: סטודיו אסם

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 275 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מטגנים היטב בשמן הזית את הבשר במחבת עם שיני השום הקצוצות. מורידים מהאש.
  • 2 מערבבים את הפתיתים המבושלים, הבשר עם הבצל המטוגן, הביצים, שתי העגבניות הקלופות והפטריות המטוגנות בקערה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 3 משמנים היטב את תבנית האפייה בשמן זית.
  • 4 מכניסים את התערובת לתבנית תוך כדי הידוק ושיטוח.
  • 5 מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך שעה.
  • 6 נועצים קיסם עד שיוצא יבש לחלוטין.
  • 7 10 הדקות האחרונות: מניחים את פרוסות עגבניה אחת מעל הפשטידה. מכניסים לצלייה עד להשחמה.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מומלץ להשתמש בתבנית קפיצית קוטר 26.

הערך התזונתי לא כולל את השמן שמשמש לטיגון הבצל והפטריות. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

- פרסומת -

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)481 קלוריות175 קלוריות
חלבונים28.4 גרם10.3 גרם
פחמימות56 גרם20 גרם
מתוכן סוכרים3.2 גרם1.2 גרם
שומנים16 גרם5.8 גרם
מתוכם שומן רווי5.3 גרם1.9 גרם
מתוכם שומן טראנס9.7 מ"ג3.5 מ"ג
כולסטרול142.4 מ"ג51.7 מ"ג
נתרן193.5 מ"ג70.3 מ"ג
סיבים תזונתיים1.3 גרם0.5 גרם
מים165.6 גרם60.1 גרם
ליקופן2 מ"ג0.7 מ"ג
ויטמין A56.3 מק"ג20.4 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)7.4 מ"ג2.7 מ"ג
ויטמין B190.4 מק"ג32.8 מק"ג
ויטמין B2332 מק"ג120.6 מק"ג
ויטמין B35.4 מ"ג1.9 מ"ג
ויטמין B51.2 מ"ג0.4 מ"ג
ויטמין B6413.3 מק"ג150.1 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B932.7 מק"ג11.9 מק"ג
ויטמין B122.2 מק"ג0.8 מק"ג
ויטמין C16.9 מ"ג6.1 מ"ג
ויטמין D0.5 מק"ג0.2 מק"ג
ויטמין E855.8 מק"ג310.8 מק"ג
ויטמין K2.8 מק"ג1 מק"ג
סידן38.1 מ"ג13.8 מ"ג
ברזל2.9 מ"ג1 מ"ג
מגנזיום30.4 מ"ג11 מ"ג
זרחן246.3 מ"ג89.5 מ"ג
אבץ4.7 מ"ג1.7 מ"ג
אשלגן558.4 מ"ג202.8 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות577.3 מ"ג209.6 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 315.2 מ"ג5.5 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6483.9 מ"ג175.7 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות952.4 מ"ג345.8 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9889.4 מ"ג323 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 15.7% 28% 55%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

ספינג' ביתי

ספינג' ביתי

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪