דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת מנוקדת עם תפוזים

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 74 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה את הקוקוס, הקמח התופח והפרג יחדיו.
  • 2 בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת סוכר הוניל. ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף מעט נוקשה.
  • 3 מוסיפים את החלמונים בהדרגה וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף תפוח ויציב.
  • 4 מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמן ומיץ התפוזים בזרם דק. בסוף מוסיפים את תערובת הקמח, הקוקוס והפרג ואת גרידת הלימון בהדרגה ובתנועות קיפול.
  • 5 יוצקים לתבנית טבעתית או רגילה (בקוטר 26 ס"מ) משומנת היטב, ואופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כ- 40-45 דקות. עוגת פרג ותפוזים כזו עדיין לא טעמתם!
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מספר 26 עגולה רגילה או טבעתית.

את העוגה הזו הכנתי לצאת צום יום כיפור אבל היא מתאימה לכל עת.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)248335
חלבונים (גרם)4.92 6.64
פחמימות (גרם)2635
מתוכן סוכרים (גרם)12.19 16.46
שומנים (גרם)14.13 19.09
מתוכם שומן רווי (גרם)2.9 3.91
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)79.05 106.73
נתרן (מ"ג)132.04178.29
סיבים תזונתיים (גרם)0.7 0.94
מים (גרם)24.8733.58
ויטמין A (מק"ג)34.246.18
ויטמין B (מ"ג)1.131.52
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.19
ויטמין B3 (מ"ג)0.510.69
ויטמין B5 (מ"ג)0.330.45
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.4114.05
ויטמין B12 (מק"ג)0.190.26
ויטמין C (מ"ג)1.732.33
ויטמין D (מק"ג)0.440.59
ויטמין E (מ"ג)0.230.3
ויטמין K (מק"ג)0.060.09
סידן (מ"ג)36.5349.33
ברזל (מ"ג)0.390.52
מגנזיום (מ"ג)2.883.88
זרחן (מ"ג)42.4957.38
אבץ (מ"ג)0.280.37
אשלגן (מ"ג)34.0145.92
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.410.55
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.330.45
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.781.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.720.98

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 30.9% 10.8% 56.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.47 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.