דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חורוש במיה
חורוש במיה
שילוב מצוין של בקר ובמיה

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 353 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 חותכים לקוביות את הבשר (בשר בקר מס` 2 (צלעות) - אפשר גם מס` 4), מטגנים אותן בשמן עד לשינוי צבע אפרפר, מוציאים ומניחים בצד (עדיף בסיר טפלון).
  • 2 באותו סיר מטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה ולריכוך. מוסיפים את השום והבשר, ומערבבים. מוסיפים את העגבניות המקולפות והבשלות, ורסק העגבניות, ומערבבים לעוד כ- 5 דקות בישול.
  • 3 מוסיפים את התבלינים והלימון הפרסי, ומערבבים. מוסיפים כ- 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כשעתיים לפחות עם מכסה סגור.
  • 4 בינתיים משרים את הבמיה במים רותחים כ- 15 דקות ומסננים. לאחר כשעתיים של בישול מוסיפים את הבמיה, מגבירים מעט את הלהבה וממשיכים בבישול כ- 15-20 דקות נוספות.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הלימון הפרסי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)479136
חלבונים (גרם)28.34 8.02
פחמימות (גרם)185
מתוכן סוכרים (גרם)6.41 1.81
שומנים (גרם)32.98 9.34
מתוכם שומן רווי (גרם)12.34 3.49
כולסטרול (מ"ג)89.25 25.27
נתרן (מ"ג)956.05270.64
סיבים תזונתיים (גרם)4.44 1.26
מים (גרם)216.1661.19
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)53.5915.17
ויטמין B (מ"ג)6.911.96
ויטמין B1 (מ"ג)0.260.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.30.08
ויטמין B3 (מ"ג)4.961.41
ויטמין B5 (מ"ג)0.690.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.640.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)67.4519.09
ויטמין B12 (מק"ג)2.720.77
ויטמין C (מ"ג)23.866.75
ויטמין E (מ"ג)0.760.21
ויטמין K (מק"ג)42.1411.93
סידן (מ"ג)116.5833
ברזל (מ"ג)3.711.05
מגנזיום (מ"ג)71.2520.17
זרחן (מ"ג)259.5473.47
אבץ (מ"ג)6.511.84
אשלגן (מ"ג)657.49186.13
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 39.3% 33.8% 21.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.71 (0.78 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.