דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שוקולד קלה להכנה
עוגת שוקולד קלה להכנה
עוגת שוקולד קלה להכנה
עוגת שוקולד יום הולדת קלאסית

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 129 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להמיס בסיר או במיקרוגל את השוקולד, להוסיף אליו את המים, נס הקפה, אבקת הקקאו, תמצית הוניל והמחמאה. לערבב הכל היטב עד לקבלת קרם חלק. להוסיף את החלמונים אחד אחד לתערובת השוקולד ולערבב היטב לאחר כל חלמון. לערבב את הקמח יחד עם אבקת האפייה ולקפל לתערובת השוקולד בזהירות. העיסה תהיה מעט נוקשה.
  • 2 להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. לקפל את הקצף בהדרגה לתערובת השוקולד והקמח.
  • 3 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כשעה בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. לבדוק עם קיסם שייצא נקי ללא פירורים.
  • 4 הכנת הציפוי: להמיס את השוקולד המריר עם השמנת הצמחית/המתוקה. לערבב עד לקבלת ציפוי חלק ללא גושים ולצפות את העוגה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף סוכריות לקישוט על העוגה.

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אביבית חניה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)499387
חלבונים (גרם)6.49 5.04
פחמימות (גרם)4737
מתוכן סוכרים (גרם)19 14.74
שומנים (גרם)31.02 24.06
מתוכם שומן רווי (גרם)16.59 12.87
כולסטרול (מ"ג)80.32 62.31
נתרן (מ"ג)96.9575.22
סיבים תזונתיים (גרם)0.05 0.04
מים (גרם)27.6221.43
ויטמין A (מק"ג)27.4521.29
ויטמין B (מ"ג)0.440.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.250.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.128.63
ויטמין B12 (מק"ג)0.160.12
ויטמין C (מ"ג)00
ויטמין D (מק"ג)0.390.3
ויטמין E (מ"ג)0.190.15
ויטמין K (מק"ג)0.060.05
סידן (מ"ג)49.4738.38
ברזל (מ"ג)0.280.22
מגנזיום (מ"ג)3.352.6
זרחן (מ"ג)84.165.24
אבץ (מ"ג)0.190.15
אשלגן (מ"ג)40.4631.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.30.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.860.67
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.790.61

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 36.5% 7.6% 55.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.58 (0.58 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.