דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחה שלא מוותרים עליה בחורף

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 1.03 ק"ג למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת גרונות ההודו:
  • 1 בסיר גדול מוסיפים את השמן והבצלים ומזהיבים, מוסיפים את התבלינים פרט למלח, וממשיכים לערבב היטב כדקה (תהליך פתיחת התבלינים).
  • 2 מוסיפים את גרונות ההודו ומשחימים היטב (תהליך סגירה).
  • 3 מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים, המים והמלח, ומביאים לרתיחה.
  • 4 מנמיכים ומבשלים על מקור חום נמוך, עד לריכוך מלא של גרונות ההודו (כשלוש שעות לערך. בסיר לחץ כשעה).
  • הכנת פירה תפוחי האדמה:
  • 1 מרתיחים יחד את תפוחי האדמה, שורש הפטרוזיליה ושורש הסלרי, עד לריכוך מלא.
  • 2 מצננים מעט, מועכים היטב תוך זילוף שמן זית איטי, עד לקבלת מרקם קרם (במעבד מזון או באופן ידני).
  • 3 מתבלים ומגישים חם.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הגרונות מגיעים מפורקים לחתיכות - יוצא כ- 2-3 חתיכות לכל סועד. בקשו מהקצב רק את גרונות ההודו השמנמנים ומלאי הבשר (מחירם זול יחסית והם עשירים בחלבון ובברזל). אם הגרונות כחושים ונראים כמו גרונות עוף - עדיף לפסוח על המתכון. ניתן לשדך כמעט לכל פחמימה, אורז או לחם אהוב, אבל הכי טוב זה על קרם תפוחי אדמה - ממש comfort food.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות שרון קונפורטי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)64963
חלבונים (גרם)55.45 5.41
פחמימות (גרם)586
מתוכן סוכרים (גרם)8.53 0.83
שומנים (גרם)21.59 2.11
מתוכם שומן רווי (גרם)4.88 0.48
כולסטרול (מ"ג)203.33 19.85
נתרן (מ"ג)210.3420.53
סיבים תזונתיים (גרם)10.97 1.07
מים (גרם)878.3985.74
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)51.415.02
ויטמין B (מ"ג)9.970.97
ויטמין B1 (מ"ג)0.350.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.460.04
ויטמין B3 (מ"ג)5.640.55
ויטמין B5 (מ"ג)2.330.23
ויטמין B6 (מ"ג)10.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)191.6618.71
ויטמין B12 (מק"ג)0.380.04
ויטמין C (מ"ג)27.922.73
ויטמין D (מק"ג)0.330.03
ויטמין E (מ"ג)1.790.17
ויטמין K (מק"ג)155.315.16
סידן (מ"ג)183.7417.93
ברזל (מ"ג)8.450.82
מגנזיום (מ"ג)117.3211.45
זרחן (מ"ג)431.1842.09
אבץ (מ"ג)13.831.35
אשלגן (מ"ג)1,334130.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.940.48
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.180.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)4.120.4
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.440.34
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.930.29

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 14.8% 37.9% 39.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.