דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בישול ארוך ואיטי שיוצר טעם נהדר

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 728 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את גרונות ההודו במים (20 דקות בסיר לחץ או שעתיים בסיר רגיל).
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן בסיר עד להזהבה (אבל ממש עד שכמעט שרוף), מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות. מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות, ומערבבים.
  • 3 מוסיפים את גרונות ההודו ומטגנים קלות מכל הצדדים. מוסיפים את העגבניות המגורדות וממשיכים בבישול על אש נמוכה למשך כ- 10 דקות. מוסיפיםאת המים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה.
  • 4 מוסיפים את האורז, מערבבים ומנמיכים את הלהבה לעוד כ- 15-20 דקות, עד שכל הנוזלים נעלמים. מעבירים לפלטת שבת ל- 12 שעות.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול על פלטת שבת. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אפשר להכין גם עם חלקי עוף אחרים או בשר בקר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)69495
חלבונים (גרם)60.34 8.29
פחמימות (גרם)659
מתוכן סוכרים (גרם)6.53 0.9
שומנים (גרם)20.7 2.84
מתוכם שומן רווי (גרם)4.92 0.68
כולסטרול (מ"ג)244 33.51
נתרן (מ"ג)835.88114.79
סיבים תזונתיים (גרם)5.43 0.75
מים (גרם)545.9874.98
ליקופן (מ"ג)2.090.29
ויטמין A (מק"ג)48.226.62
ויטמין B (מ"ג)11.161.53
ויטמין B1 (מ"ג)0.320.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.470.06
ויטמין B3 (מ"ג)6.610.91
ויטמין B5 (מ"ג)2.570.35
ויטמין B6 (מ"ג)1.130.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)53.367.33
ויטמין B12 (מק"ג)0.460.06
ויטמין C (מ"ג)34.994.81
ויטמין D (מק"ג)0.40.05
ויטמין E (מ"ג)3.860.53
ויטמין K (מק"ג)15.342.11
סידן (מ"ג)119.8616.46
ברזל (מ"ג)6.230.86
מגנזיום (מ"ג)86.4911.88
זרחן (מ"ג)368.1650.56
אבץ (מ"ג)15.072.07
אשלגן (מ"ג)1,224168.07
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.880.67
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.180.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.940.54
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.530.48
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.920.4

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 13.6% 39.7% 43.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה