דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה אפויה ביתית
עוגת גבינה אפויה ביתית
עוגת גבינה טעימה תוצרת בית

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנות מוקדמות:
  • 1 לחמם את התנור ל- 200 מעלות.
  • 2 לשים תבנית עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים.
  • 3 לרפד תבנית מספר 26 בנייר אפייה ולרסס עליו תרסיס שמן (לחתוך לעיגול, בצורה ובגודל של התבנית).
  • הכנת התחתית (לא חובה להכין את העוגה עם תחתית. אם אין זמן ואין את החומרים בבית, אפשר לוותר עליה):
  • 1 לרסק שאריות של ופלים/עוגיות או שרוול של פתיבר, ולערבב אותם עם 100 גרם של חמאה מומסת.
  • 2 לערבב עד שהחמאה נבלעת בתערובת.
  • 3 להדק היטב את העיסה לתחתית התבנית (על נייר האפייה המשומן).
  • הכנת העוגה:
  • 1 בקערת המיקסר להקציף חלבונים ובהדרגה להוסיף אליהם את הסוכר וסוכר הוניל.
  • 2 בנוסף, להכין 2 קערות: בקערה מס` 1 לשים את הגבינה הלבנה, השמנת של פעם, החלמונים, תמצית הוניל ומיץ הלימון. לערבב יחד את כל החומרים.
  • בקערה מס` 2 לשים את אינסטנט הפודינג, הקורנפלור ואבקת האפייה.
  • 3 לערבב יחד את כל החומרים.
  • 4 לאחר שהחלבונים מוקצפים יחד עם הסוכר במהירות גבוהה (לא להקציף הרבה זמן, רק עד שהקצף הופך להיות לבן), להוריד את המהירות לשלב הכי נמוך ולהוסיף לחלבונים המוקצפים את תוכן קערה מס` 1, כאשר עושים זאת בהדרגה, כל פעם להוסיף קצת מהתערובת.
  • 5 לאחר מכן, להוסיף את תוכן קערה מס` 2 בתוכנית קיפול של המיקסר. אם אין תוכנית כזאת, לערבב ידנית עם מטרפה או עם "לקקן", ממש בעדינות ובמעט זמן התעסקות, רק עד שהתוכן נבלע בתערובת.
  • 6 להעביר את תוכן חומרי העוגה על התחתית המוכנה של הופלים עם החמאה שבתבנית.
  • 7 להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 15 דקות.
  • 8 לאחר 15 דקות לפתוח את התנור ולהוציא את העוגה, להנמיך את חום התנור ל- 150 מעלות, לשחרר את העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין, להכניס את העוגה חזרה לתנור ולהמשיך לאפות כשעה ועשרים דקות. לא לפתוח יותר את התנור.
  • 9 לאחר שעה ועשרים דקות לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתוך התנור הכבוי לעוד חצי שעה-שעה.
  • 10 להמיס את השוקולד המריר יחד עם השמנת. לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור (אחרי שנחה לפחות שעה וחצי בתנור כבוי) לשפוך את הציפוי על העוגה. בשלב זה ניתן להוסיף פירורי עוגיות עם חמאה (ראו רעיונות לשידרוג).
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט מעל השוקולד עם פירורי עוגיות שעורבבו בחמאה מומסת.

ציוד נדרש: תבנית מספר 26.

הערך התזונתי לא כולל את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת לציפוי העוגה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אתי משה-חביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)376306
חלבונים (גרם)7.31 5.95
פחמימות (גרם)3529
מתוכן סוכרים (גרם)12.62 10.27
שומנים (גרם)22.77 18.54
מתוכם שומן רווי (גרם)12.5 10.17
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)124.44 101.33
נתרן (מ"ג)166.85135.86
סיבים תזונתיים (גרם)0.31 0.26
מים (גרם)17.0113.85
ויטמין A (מק"ג)34.828.34
ויטמין B (מ"ג)0.510.42
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.330.27
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.268.36
ויטמין B12 (מק"ג)0.190.16
ויטמין C (מ"ג)0.140.12
ויטמין D (מק"ג)0.60.49
ויטמין E (מ"ג)0.230.19
ויטמין K (מק"ג)0.070.05
סידן (מ"ג)74.1160.35
ברזל (מ"ג)0.380.31
מגנזיום (מ"ג)2.672.17
זרחן (מ"ג)43.135.1
אבץ (מ"ג)0.280.23
אשלגן (מ"ג)31.1225.34
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.420.34
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.340.28
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.80.65
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.740.6

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 34.8% 11.2% 53.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.54 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.