דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת פסטה מושלמת לערב

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 294 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • 2 טוחנים את כל העגבניות הטריות בעזרת בלנדר מוט (אם מעוניינים במרקם גס יותר, ניתן לחתוך את עגבניות השרי לרבעים במקום לרסק אותן).
  • 3 מסננים היטב, שומרים את המיץ הנקי ומוסיפים לו את ממרח העגבניות המיובשות.
  • 4 מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את הפטריות, מטגנים תוך ערבוב עד להתחלת הזהבה. מוסיפים את השום וכאשר הוא מתחיל להזהיב מוסיפים את מיצי העגבניות, האורגנו, הצ`ילי, המלח והפלפל השחור.
  • 5 מטגנים עוד 3 דקות עד לעיבוי הרוטב ומוסיפים את הבזיליקום.
  • 6 מחכים שהפסטה תהיה מוכנה, מוסיפים לרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 7 מגישים חם עם גבינת פרמז`ן מגוררת מעל (לא חובה).
  • 8 בתיאבון חיוך

ניתן להשתמש בכל פסטה ארוכה שרוצים (לינגוויני, ספגטי, פטוצ`יני, טליאטלה, פפארדלה). שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18563
חלבונים (גרם)7.45 2.54
פחמימות (גרם)2810
מתוכן סוכרים (גרם)3.97 1.35
שומנים (גרם)5.92 2.02
מתוכם שומן רווי (גרם)0.78 0.26
נתרן (מ"ג)618.71210.8
סיבים תזונתיים (גרם)3.28 1.12
מים (גרם)218.174.31
ליקופן (מ"ג)4.451.52
ויטמין A (מק"ג)46.5115.85
ויטמין B (מ"ג)7.752.64
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.40.14
ויטמין B3 (מ"ג)5.41.84
ויטמין B5 (מ"ג)1.450.5
ויטמין B6 (מ"ג)0.320.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)36.2912.36
ויטמין C (מ"ג)34.8411.87
ויטמין E (מ"ג)0.890.3
ויטמין K (מק"ג)4,1561,416
סידן (מ"ג)45.9715.66
ברזל (מ"ג)1.660.56
מגנזיום (מ"ג)30.0410.24
זרחן (מ"ג)172.6458.82
אבץ (מ"ג)0.930.32
אשלגן (מ"ג)784.33267.23
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.3% 13.3% 16.7% 62.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.