דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת פסטה מושלמת לערב

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 294 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • 2 טוחנים את כל העגבניות הטריות בעזרת בלנדר מוט (אם מעוניינים במרקם גס יותר, ניתן לחתוך את עגבניות השרי לרבעים במקום לרסק אותן).
  • 3 מסננים היטב, שומרים את המיץ הנקי ומוסיפים לו את ממרח העגבניות המיובשות.
  • 4 מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את הפטריות, מטגנים תוך ערבוב עד להתחלת הזהבה. מוסיפים את השום וכאשר הוא מתחיל להזהיב מוסיפים את מיצי העגבניות, האורגנו, הצ`ילי, המלח והפלפל השחור.
  • 5 מטגנים עוד 3 דקות עד לעיבוי הרוטב ומוסיפים את הבזיליקום.
  • 6 מחכים שהפסטה תהיה מוכנה, מוסיפים לרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 7 מגישים חם עם גבינת פרמז`ן מגוררת מעל (לא חובה).
  • 8 בתיאבון חיוך

ניתן להשתמש בכל פסטה ארוכה שרוצים (לינגוויני, ספגטי, פטוצ`יני, טליאטלה, פפארדלה). שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)185 קלוריות63 קלוריות
חלבונים7.5 גרם2.5 גרם
פחמימות28 גרם10 גרם
מתוכן סוכרים4 גרם1.4 גרם
שומנים5.9 גרם2 גרם
מתוכם שומן רווי775.1 מ"ג264.1 מ"ג
נתרן618.7 מ"ג210.8 מ"ג
סיבים תזונתיים3.3 גרם1.1 גרם
מים218.1 גרם74.3 גרם
ליקופן4.5 מ"ג1.5 מ"ג
ויטמין A46.5 מק"ג15.8 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)7.8 מ"ג2.6 מ"ג
ויטמין B1141.8 מק"ג48.3 מק"ג
ויטמין B2400.1 מק"ג136.3 מק"ג
ויטמין B35.4 מ"ג1.8 מ"ג
ויטמין B51.5 מ"ג0.5 מ"ג
ויטמין B6324.3 מק"ג110.5 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B936.3 מק"ג12.4 מק"ג
ויטמין C34.8 מ"ג11.9 מ"ג
ויטמין E894.6 מק"ג304.8 מק"ג
ויטמין K4.2 מ"ג1.4 מ"ג
סידן46 מ"ג15.7 מ"ג
ברזל1.7 מ"ג0.6 מ"ג
מגנזיום30 מ"ג10.2 מ"ג
זרחן172.6 מ"ג58.8 מ"ג
אבץ926.5 מק"ג315.7 מק"ג
אשלגן784.3 מ"ג267.2 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות275.1 מ"ג93.7 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 316.1 מ"ג5.5 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6259 מ"ג88.2 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות34.9 מ"ג11.9 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 934.3 מ"ג11.7 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.3% 13.3% 16.7% 62.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.