דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מוסקה צמחונית
מוסקה צמחונית
מוסקה חצילים לצמחוניים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 170 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את החציל לפרוסות ארוכות ולטגן אותן במחבת ב- 3 כפות שמן חם. אין צורך בהשחמת יתר. להניח בצד לקירור.
  • 2 הכנת המילוי: לטגן את הבצל בשמן עד להשחמה. להוסיף את הפטריות ואת שאר המצרכים (חוץ מרוטב הצ`ילי המתוק). לערבב ולתבל עוד במידת הצורך.
  • 3 לרפד את תבנית חד פעמית מאורכת (אינגליש קייק) בפרוסות חציל - להניח פרוסה על דפנות התבנית כשחצי ממנה בתוך התבנית וחצי ממנה בחוץ, וכך להמשיך להניח את כל הפרוסות.
  • 4 לשפוך את המילוי בפנים ולעטוף בחצי פרוסות החצילים שמחוץ לתבנית בצורת עטיפה.
  • 5 לערבב את מצרכי הרוטב, לשפוך על החצילים הממולאים, להכניס לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ- 20 דקות, להוציא מהתנור ולזלף רוטב צ`ילי.
  • 6 הרי לכם מוסקה צמחונית מושלמת - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית חד פעמית מאורכת (אינגליש קייק). אפשר גם תבנית סיליקון.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)11567
חלבונים (גרם)2.92 1.71
פחמימות (גרם)149
מתוכן סוכרים (גרם)5.01 2.94
שומנים (גרם)6.39 3.76
מתוכם שומן רווי (גרם)0.51 0.3
נתרן (מ"ג)276.67162.46
סיבים תזונתיים (גרם)3.55 2.08
מים (גרם)144.1284.63
ליקופן (מ"ג)0.890.52
ויטמין A (מק"ג)43.7425.68
ויטמין B (מ"ג)2.671.57
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.690.99
ויטמין B5 (מ"ג)0.60.35
ויטמין B6 (מ"ג)0.160.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)31.8418.7
ויטמין C (מ"ג)15.459.07
ויטמין D (מק"ג)0.110.06
ויטמין E (מ"ג)0.550.32
ויטמין K (מק"ג)98.5657.87
סידן (מ"ג)24.4714.37
ברזל (מ"ג)1.120.66
מגנזיום (מ"ג)20.4312
זרחן (מ"ג)51.6930.35
אבץ (מ"ג)0.460.27
אשלגן (מ"ג)327.33192.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13% 23.5% 10.7% 52.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.47 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.