דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פרוסות דלעת ערמונים אפויות בתנור
פרוסות דלעת ערמונים אפויות בתנור
פרוסות דלעת ערמונים אפויות בתנור
דלעת אפויה בתנור ללא מילוי

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 642 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • דלעת ערמונים - 5 גודל ממוצע - סה"כ (1.25 ק"ג)
    חתוכות לפרוסות בערך בעובי ס"מ
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    כתית מעולה לשימון נייר האפייה
  • שמן זית - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
    כתית מעולה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס טרי - לפי הטעם
  • מלח גס - 1/4 כפית שטוחה
    או מלח ים אטלנטי - לפי הטעם
  • תימין מיובש - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור ל- 200 מעלות טורבו.
  • 2 בתבנית עם נייר אפייה משומן מניחים את פרוסות הדלעת בשכבה אחת.
  • 3 מושחים כל פרוסה בשמן זית בעזרת מברשת סיליקון.
  • 4 מפזרים את התבלינים על הפרוסות.
  • 5 אופים בתנור כחצי שעה או עד שהפרוסות משחימות.
  • 6 מוציאים לקירור קל ואוכלים בהנאה. ניתן לאכול עם הקליפה או להסיר אותה לפני האכילה.
  • 7 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)47674
חלבונים (גרם)7.05 1.1
פחמימות (גרם)9114
מתוכן סוכרים (גרם)0.01 0
שומנים (גרם)14.7 2.29
מתוכם שומן רווי (גרם)2.29 0.36
נתרן (מ"ג)366.557.13
סיבים תזונתיים (גרם)27.66 4.31
מים (גרם)518.1780.77
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)131.7620.54
ויטמין B (מ"ג)11.131.74
ויטמין B1 (מ"ג)1.050.16
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.01
ויטמין B3 (מ"ג)5.520.86
ויטמין B5 (מ"ג)3.150.49
ויטמין B6 (מ"ג)1.210.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)119.4618.62
ויטמין C (מ"ג)67.6810.55
ויטמין E (מ"ג)0.020
ויטמין K (מק"ג)4.70.73
סידן (מ"ג)280.8243.78
ברזל (מ"ג)6.190.97
מגנזיום (מ"ג)269.7942.06
זרחן (מ"ג)282.1943.99
אבץ (מ"ג)1.080.17
אשלגן (מ"ג)2,736426.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.370.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.230.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19.6% 10.4% 5% 65%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.