דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פלפלים וכרוב ממולאים
פלפלים וכרוב ממולאים
פלפלים וכרוב ממולאים
אוכל טעים לארוחת הצהריים

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 476 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בישול האורז
  • אורז בסמטי -  כוסות - סה"כ (365 גרם)
  • מלח - כפית גדושה
  • מים - לפי הצורך
    לבישול האורז
  • הירקות הממולאים
  • פלפל ירוק - 11 יחידות בינוניות - סה"כ (1.83 ק"ג)
    10-12 פלפלים בהירים או כהים
  • כרוב - יחידה גדולה (2270 גרם)
  • מילוי הבשר והאורז
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    או שמן קנולה - לטיגון
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוץ
  • שום - 3 שיניים
    כתושות
  • פפריקה - 2 כפיות שטוחות
    אדומה מתוקה - לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • בשר בקר טחון - 500 גרם
  • עגבנייה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.03 ק"ג)
    חתוכות
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
    קצוצה דק
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
    קצוצה דק
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורד גס בפומפייה
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
    מגורד גס בפומפייה
  • רסק עגבניות - 2 קופסאות פלסטיק - סה"כ (200 גרם)
  • הרוטב
  • רסק עגבניות - קופסת פלסטיק (100 גרם)
  • פפריקה - כפית שטוחה
    אדומה מתוקה - לפי הטעם
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • עגבנייה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (516 גרם)
    מגורדות גס בפומפייה
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
    לפי הטעם
  • מים - לפי הצורך
    להכנת הרוטב
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לבשל את האורז חצי בישול בלבד (בישול אורז רגיל הוא בערך 25 דקות - אז רק חצי זמן בישול, ובמקום 4 כוסות מים על 2 כוסות אורז רק 3 כוסות מים).
  • 2 לשטוף היטב את הפלפלים (בהירים או כהים - אם משתמשים בבהירים אז מוסיפים את הלימון בהמשך מכיוון שהבהירים יותר מרירים). לחתוך את החלק העליון ואם צריך מעט את הבסיס כדי שהם יעמדו יציבים בסיר.
  • 3 לשטוף את הכרוב ולהוציא את הלב בעדינות עם סכין. לשים את הכרוב בתוך שקית של סופר ולחמם במיקרוגל למשך כ- 10-15 דקות (תלוי במיקרוגל) עד להתרככות. להעביר את הכרוב לכלי עם מים קרים (כל עלה ועלה נתלש בכיף. למי שאין מיקרוגל אפשר לבשל כמובן את הכרוב על הגז למשך כ- 20 דקות בערך ואז להעביר לכלי עם המים הקרים).
  • 4 לטגן בסיר גדול בשמן הזית את הבצל והשום, להוסיף את הפפריקה האדומה, הכמון והכורכום (לפתוח עם השמן החם - כאשר מטגנים את הבצל "פותחים" טעמים של תבלינים בשמן לפני שמוסיפים בשר או כל דבר אחר. נותן טעם אחר לגמרי לבישולים).
  • 5 להוסיף את הבשר הטחון לחצי בישול בלבד (לא להגיע למצב שהבשר ממש מבושל אלא שנשארת לו אדמומיות קלה). כל התהליך עד עתה כרבע שעה.
  • 6 להוסיף את העגבניות החתוכות ולערבב עד להתרככות. להוסיף את המלח, הפלפל השחור, הפטרוזיליה, הכוסברה, הגזר והקישוא (מומלץ לגרד את הגזר והקישוא בפומפייה גסה - מוסיף המון אבל לא חובה).
  • 7 להוסיף לתערובת גם את רסק העגבניות, לערבב מעט, לטעום ולהוסיף לפי הטעם עוד תיבול.
  • 8 בקערה גדולה בנפרד לחבר בין האורז (החצי מבושל) לתערובת הבשר, למלא את הפלפלים עד למעלה וגם את עלי הכרוב המרוככים והמופרדים (לגלגל את עלי הכרוב).
  • 9 הכנת הרוטב: לחמם בסיר את רסק העגבניות, המים (לפי הצורך), הפפריקה, המלח, הפלפל שחור והעגבניות המגורדות בפומפייה גסה.
  • 10 להעמיד את הפלפלים בסיר הרוטב (גם את עלי הכרוב הממולאים - אפשר להשתמש בסיר נפרד כמו שאני עשיתי), לסחוט מעליהם חצי למון (אפשר לשים בין הפלפלים עוד לימונים חתוכים לעיגולים (נותן טעם חמוץ לתבשיל למי שאוהב).
  • 11 לבשל את הממולאים למשך כשעה עד להתרככות (להרטיב את הפלפלים ברוטב מדי פעם). לסיום להעביר את הממולאים לתנור בחום של 200 מעלות למשך כרבע שעה לקבלת קריספיות קלה (לא חובה - מוסיף המון).
  • 12 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)26255
חלבונים (גרם)15.25 3.2
פחמימות (גרם)4510
מתוכן סוכרים (גרם)11.51 2.42
שומנים (גרם)4.38 0.92
מתוכם שומן רווי (גרם)1.19 0.25
כולסטרול (מ"ג)23.75 4.99
נתרן (מ"ג)882.54185.48
סיבים תזונתיים (גרם)6.45 1.36
מים (גרם)388.8681.73
ליקופן (מ"ג)2.940.62
ויטמין A (מק"ג)157.9733.2
ויטמין B (מ"ג)5.71.2
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.20.04
ויטמין B3 (מ"ג)3.70.78
ויטמין B5 (מ"ג)0.760.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.710.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)89.7818.87
ויטמין B12 (מק"ג)0.970.2
ויטמין C (מ"ג)172.5236.26
ויטמין E (מ"ג)1.790.38
ויטמין K (מק"ג)238.2150.06
סידן (מ"ג)113.2823.81
ברזל (מ"ג)30.63
מגנזיום (מ"ג)59.3812.48
זרחן (מ"ג)185.1138.9
אבץ (מ"ג)2.780.58
אשלגן (מ"ג)926.46194.71
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.10.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9% 6.1% 21.3% 63.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה

מה דעתך?