דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן לחובבי לשונות הבקר

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 479 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף היטב את לשון הבקר ולהשרות מעט במים עם כף חומץ.
  • 2 להרתיח את ליטר המים עם כל התבלינים, לשטוף שוב את לשון הבקר, להניח בתוך המים, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל כשעה או עד שמתרכך.
  • 3 לקרר היטב את לשון הבקר, לשחרר את הקליפה בעדינות עם סכין חדה, לפרוס לפרוסות דקות ולהניח בצד.
  • 4 לטגן מעט את הבצל בשמן, להוסיף את הפטריות הפרוסות, לערבב ולהשאיר על להבה נמוכה.
  • 5 לערבב את שקית רוטב הצלי עם המים החמים ולצקת על הפטריות והבצל בסיר. כשהכל רותח לסדר את פרוסות הלשון, לצקת מהרוטב על פרוסות לשונות הבקר ולבשל עוד כ- 10 דקות.
  • 6 להעביר לכלי הגשה, לסדר בצורה מעגלית ולקשט לפי הדמיון.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הפלפל האנגלי השלם. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)602 קלוריות126 קלוריות
חלבונים33.9 גרם7.1 גרם
פחמימות10 גרם2 גרם
מתוכן סוכרים3.2 גרם0.7 גרם
שומנים46.7 גרם9.8 גרם
מתוכם שומן רווי14.3 גרם3 גרם
כולסטרול220 מ"ג46 מ"ג
נתרן1.2 גרם0.3 גרם
סיבים תזונתיים1.7 גרם0.3 גרם
מים382 גרם79.8 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A0.7 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)10.6 מ"ג2.2 מ"ג
ויטמין B185.3 מק"ג17.8 מק"ג
ויטמין B2609.1 מק"ג127.3 מק"ג
ויטמין B37.5 מ"ג1.6 מ"ג
ויטמין B52.1 מ"ג0.4 מ"ג
ויטמין B6360.4 מק"ג75.3 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B926.5 מק"ג5.5 מק"ג
ויטמין B125.2 מק"ג1.1 מק"ג
ויטמין C6.5 מ"ג1.4 מ"ג
ויטמין D0.2 מק"ג0 מק"ג
ויטמין E521.9 מק"ג109 מק"ג
ויטמין K2.2 מק"ג0.5 מק"ג
סידן31.8 מ"ג6.6 מ"ג
ברזל5.3 מ"ג1.1 מ"ג
מגנזיום38.2 מ"ג8 מ"ג
זרחן292 מ"ג61 מ"ג
אבץ7.3 מ"ג1.5 מ"ג
אשלגן529 מ"ג110.5 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות117.2 מ"ג24.5 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 36 מ"ג1.2 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6111.8 מ"ג23.4 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות25.5 מ"ג5.3 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 925.2 מ"ג5.3 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 50.5% 36.7% 11%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.