דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן לחובבי לשונות הבקר

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 479 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לשטוף היטב את לשון הבקר ולהשרות מעט במים עם כף חומץ.
  • 2 להרתיח את ליטר המים עם כל התבלינים, לשטוף שוב את לשון הבקר, להניח בתוך המים, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל כשעה או עד שמתרכך.
  • 3 לקרר היטב את לשון הבקר, לשחרר את הקליפה בעדינות עם סכין חדה, לפרוס לפרוסות דקות ולהניח בצד.
  • 4 לטגן מעט את הבצל בשמן, להוסיף את הפטריות הפרוסות, לערבב ולהשאיר על להבה נמוכה.
  • 5 לערבב את שקית רוטב הצלי עם המים החמים ולצקת על הפטריות והבצל בסיר. כשהכל רותח לסדר את פרוסות הלשון, לצקת מהרוטב על פרוסות לשונות הבקר ולבשל עוד כ- 10 דקות.
  • 6 להעביר לכלי הגשה, לסדר בצורה מעגלית ולקשט לפי הדמיון.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הפלפל האנגלי השלם. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)602126
חלבונים (גרם)33.92 7.09
פחמימות (גרם)102
מתוכן סוכרים (גרם)3.23 0.67
שומנים (גרם)46.69 9.76
מתוכם שומן רווי (גרם)14.29 2.99
כולסטרול (מ"ג)220 45.96
נתרן (מ"ג)1,204251.57
סיבים תזונתיים (גרם)1.66 0.35
מים (גרם)382.0579.82
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.670.14
ויטמין B (מ"ג)10.632.22
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.610.13
ויטמין B3 (מ"ג)7.481.56
ויטמין B5 (מ"ג)2.060.43
ויטמין B6 (מ"ג)0.360.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)26.495.53
ויטמין B12 (מק"ג)5.221.09
ויטמין C (מ"ג)6.541.37
ויטמין D (מק"ג)0.180.04
ויטמין E (מ"ג)0.520.11
ויטמין K (מק"ג)2.240.47
סידן (מ"ג)31.836.65
ברזל (מ"ג)5.321.11
מגנזיום (מ"ג)38.177.97
זרחן (מ"ג)291.9861
אבץ (מ"ג)7.291.52
אשלגן (מ"ג)528.99110.51
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 50.5% 36.7% 11%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.06 (1.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?