דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן לחובבי גרונות ההודו

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 441 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערה את כל התבלינים עם 1/4 כוס השמן והמים.
  • 2 להוסיף את גרונות ההודו, לעסות אותם ולהשרות כשעה.
  • 3 לטגן את הבצל ב- 2 כפות השמן עד להזהבה, להוסיף את הגרונות, להמשיך לטגן, לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה עד שמתרכך.
  • 4 להוסיף את תפוחי האדמה ולהמשיך לבשל עד שהם מוכנים.
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)639 קלוריות145 קלוריות
חלבונים56.9 גרם12.9 גרם
פחמימות34 גרם8 גרם
מתוכן סוכרים4.2 גרם1 גרם
שומנים29.6 גרם6.7 גרם
מתוכם שומן רווי5.6 גרם1.3 גרם
כולסטרול244 מ"ג55.3 מ"ג
נתרן470.7 מ"ג106.6 מ"ג
סיבים תזונתיים3.5 גרם0.8 גרם
מים315.7 גרם71.5 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A7.9 מק"ג1.8 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)9.1 מ"ג2.1 מ"ג
ויטמין B1234 מק"ג53 מק"ג
ויטמין B2430.6 מק"ג97.5 מק"ג
ויטמין B35.3 מ"ג1.2 מ"ג
ויטמין B52.2 מ"ג0.5 מ"ג
ויטמין B6883.7 מק"ג200.2 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B938.3 מק"ג8.7 מק"ג
ויטמין B120.5 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין C13.7 מ"ג3.1 מ"ג
ויטמין D0.4 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין E1.4 מ"ג0.3 מ"ג
ויטמין K11 מק"ג2.5 מק"ג
סידן101.3 מ"ג23 מ"ג
ברזל5.4 מ"ג1.2 מ"ג
מגנזיום65.6 מ"ג14.9 מ"ג
זרחן322.5 מ"ג73.1 מ"ג
אבץ14.8 מ"ג3.3 מ"ג
אשלגן863 מ"ג195.5 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות4.8 גרם1.1 גרם
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3168.2 מ"ג38.1 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 63.8 גרם0.9 גרם
חומצות שומן חד בלתי רוויות3.5 גרם0.8 גרם
חומצת שומן אולאית-אומגה 92.9 גרם0.7 גרם

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 23.8% 45.8% 27.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.