דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלמון ברוטב אדום

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 628 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 משרים את הדגים הנקיים במעט מיץ לימון כחצי שעה.
  • 2 פורסים את העגבניות ואת הגמבה לפרוסות ומשטחים על תחתית של סיר בינוני שטוח.
  • 3 מניחים את הדגים על הירקות.
  • 4 מוסיפים את שיני השום, הפלפל הירוק החריף פרוס לעיגולים, המים, המלח ומביאים לרתיחה.
  • 5 מוסיפים את עלי הכוסברה המפורקים לעלים.
  • 6 בקערה נפרדת מערבבים רסק עגבניות, מים רותחים, מיץ לימון, סוכר, מרק עוף, פפריקה, קימל, כמון ושמן.
  • 7 שופכים את הרוטב מעל הדגים, מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות.
  • 8 משאירים את הדגים בסיר המכוסה הסגור לספיגת הטעמים ברוטב.
  • 9 בתיאבון!
טיפ למתכון
במקום אבקת מרק העוף ניתן להשתמש בתבלינים טבעיים כגון: פטרוזיליה, כורכום, שום, פרחי מוסקט ורוזמרין.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של ברזלי אוצרה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)39062
חלבונים (גרם)25.15 4
פחמימות285
מתוכן סוכרים (גרם)11.01 1.75
שומנים (גרם)20.88 3.33
מתוכם שומן רווי (גרם)3.59 0.57
כולסטרול (מ"ג)53.42 8.51
נתרן (מ"ג)915.65145.8
סיבים תזונתיים (גרם)6.51 1.04
מים (גרם)538.2585.71
ליקופן (מ"ג)2.950.47
ויטמין A (מק"ג)415.7566.2
ויטמין B (מ"ג)15.652.49
ויטמין B1 (מ"ג)0.380.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.410.07
ויטמין B3 (מ"ג)11.151.78
ויטמין B5 (מ"ג)2.180.35
ויטמין B6 (מ"ג)1.420.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)101.2516.12
ויטמין B12 (מק"ג)3.10.49
ויטמין C (מ"ג)158.8225.29
ויטמין E (מ"ג)7.71.23
ויטמין K (מק"ג)114.9218.3
סידן (מ"ג)98.615.7
ברזל (מ"ג)3.390.54
מגנזיום (מ"ג)76.8912.24
זרחן (מ"ג)343.9154.76
אבץ (מ"ג)1.370.22
אשלגן (מ"ג)1,185188.76
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.450.71
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.240.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.50.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.840.61
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.820.45

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.1% 25.8% 31.1% 35%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.