דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט חצילים עם טחינה
סלט חצילים עם טחינה
סלט חצילים עם טחינה
שילוב מושלם של חצילים וטחינה

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 58 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחורר מעט את החציל במזלג (רצוי להשתמש ביחידה גדולה).
  • 2 לקלות את החציל על הגז מכל הכיוונים.
  • 3 לקרר (החציל מגיר נוזלים - לשמור אותם), להוציא את תוכן החצילים, להניח בקערה עם הנוזלים (להשתמש בנוזלים לפי הצורך - לשים לב למרקם) ולמעוך עם מזלג.
  • 4 להוסיף את הטחינה הגולמית, השום הכתוש, מיץ הלימון, השמן, המלח והפלפל השחור, ולערבב היטב.
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. הסלט יכול להישמר כ- 4-5 ימים במקרר.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)85147
חלבונים (גרם)2.07 3.6
פחמימות (גרם)610
מתוכן סוכרים (גרם)1.44 2.51
שומנים (גרם)6.24 10.86
מתוכם שומן רווי (גרם)0.81 1.42
נתרן (מ"ג)119.36207.58
סיבים תזונתיים (גרם)1.14 1.98
מים (גרם)42.473.74
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.91.56
ויטמין B (מ"ג)0.470.82
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.280.48
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.210.78
ויטמין C (מ"ג)3.556.17
ויטמין E (מ"ג)0.180.31
ויטמין K (מק"ג)1.362.36
סידן (מ"ג)16.8629.33
ברזל (מ"ג)0.180.32
מגנזיום (מ"ג)5.7610.02
זרחן (מ"ג)11.8320.57
אבץ (מ"ג)0.090.16
אשלגן (מ"ג)70.76123.06
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 41% 13.6% 37.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.8 (0.93 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.