דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט פטריות להגשה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 154 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לנקות את הפטריות בעזרת מגבת נייר (לא לשטוף).
  • 2 לחמם את השמן במחבת, להוסיף את הבצלים ולטגן עד להשחמה.
  • 3 להוסיף את הפטריות ולטגן ביחד עם הבצלים.
  • 4 להוסיף את רוטב הסויה, לערבב ולבשל כ- 20 דקות.
  • 5 לטעום ובמידת הצורך להוסיף מלח (לא מומלץ).
  • 6 לבריאות חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף מלח לפי הטעם רק אם צריך, כיוון שרוטב הסויה מלוח בעצמו.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. את הפטריות אפשר להגיש גם בתור מנה קרה וגם בתור מנה חמה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)8052
חלבונים (גרם)4.52 2.95
פחמימות (גרם)85
מתוכן סוכרים (גרם)3.24 2.11
שומנים (גרם)4.38 2.86
מתוכם שומן רווי (גרם)0.35 0.23
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
נתרן (מ"ג)916.16596.85
סיבים תזונתיים (גרם)1.64 1.07
מים (גרם)125.8682
ויטמין B (מ"ג)5.883.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.410.27
ויטמין B3 (מ"ג)3.652.38
ויטמין B5 (מ"ג)1.541.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.1315.07
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.03
ויטמין C (מ"ג)4.883.18
ויטמין D (מק"ג)0.450.29
ויטמין E (מ"ג)0.720.47
ויטמין K (מק"ג)31.96
סידן (מ"ג)11.637.57
ברזל (מ"ג)0.580.38
מגנזיום (מ"ג)12.758.31
זרחן (מ"ג)96.8863.11
אבץ (מ"ג)0.580.38
אשלגן (מ"ג)372.75242.83
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.270.83
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.370.24
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.90.59
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.541.65
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.471.61

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9% 24.2% 25% 41.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.42 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.