דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שוקולד בציפוי שוקולד ובראס אגוזי לוז, צילום: אלי סגל, סטיילינג: נועה קנריק

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 39 גרם למנה\יחידה (משתי תבניות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת העוגה:
  • 1 להמיס בבן-מארי את החמאה והשוקולד.
  • 2 להקציף את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה, ולקפל את השוקולד אל תערובת הביצים.
  • 3 לערבב את הקמח, אינסטנט הפודינג והשקדים הטחונים, ולקפל אל התערובת.
  • 4 לצקת את הבלילה אל תבניות משומנות ומקומחות.
  • 5 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 30-40 דקות (במבחן הקיסם הוא צריך לצאת עם פירורים לחים).
  • הכנת ציפוי השוקולד:
  • 1 להמיס את השוקולד עם השמן, להוסיף את בראס אגוזי הלוז ולצנן לטמפרטורת החדר.
  • 2 להוציא את העוגה מהתנור ולהניח על גבי רשת.
  • 3 לצקת מעל העוגה את ציפוי השוקולד ולהתענג על עוגת שוקולד טעימה.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק 20 ס"מ/תבנית אחת + 4-5 מאפינס. ניתן להשתמש בתבנית משולשת למי שיש (אני לא יודעת מאיפה קונים בארץ).

- פרסומת -

המתכון באדיבות מלכי אדלר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)173443
חלבונים (גרם)2.74 7.03
פחמימות (גרם)1436
מתוכן סוכרים (גרם)4.2 10.75
שומנים (גרם)11.41 29.22
מתוכם שומן רווי (גרם)4.91 12.58
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)47.59 121.88
נתרן (מ"ג)35.2590.28
סיבים תזונתיים (גרם)0.22 0.57
מים (גרם)7.3618.86
ויטמין A (מק"ג)15.4739.62
ויטמין B (מ"ג)0.230.58
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.38
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.5411.64
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.22
ויטמין D (מק"ג)0.20.51
ויטמין E (מ"ג)0.10.26
ויטמין K (מק"ג)0.030.07
סידן (מ"ג)11.1828.65
ברזל (מ"ג)0.170.43
מגנזיום (מ"ג)1.162.97
זרחן (מ"ג)19.1449.02
אבץ (מ"ג)0.120.32
אשלגן (מ"ג)13.4234.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.47
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.39
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.350.91
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.330.84

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 39.9% 9.6% 49.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?